• Híreink
  • 23. Kick-box Világkupa 2017 Budapest 1. nap

23. Kick-box Világkupa 2017 Budapest 1. nap

Hatalmas küzdelmet hoztak a világkupa első napjának eseményei!

 
Elsőként Dr. Linczmayer Szilvia lépett tatamira, light contactban. Ellenfele az esztergomi Pintérné, Gazdag Anett volt. Nagyon jól kezdett az esztergomi hölgy, aki elsősorban gyorsaságára apellált, Szilvi azonban remek taktikát alkalmazva elkezdte felőrölni ellenfelét. Az első menet végére már döntetlenre hozta vissza a mérkőzés eredményét, a második menetben pedig folyamatosan növelve előnyét, magabiztosan nyerte első mérkőzését. A döntőben a világbajnok Szuknai Zsazsával került össze Szilvi. A világbajnok végig keményen küzdött, minek következtében az első menetben kis különbséggel ugyan, de magabiztosan vezetett. Ezt a második menetben sikerült tovább fokoznia, így Szilvink kikapott ugyan, de gyönyörű ezüst érmet szerzett. Szép visszatérés. 

image 5

 

Grabovszky Levente következett light contact -94 kg-ban az Ukrán Tahai Petr legnagyobb bánatára. Levente ugyanis végig okosan pontozta ki ellenfelét, aki hiába akarta a verekedést, nem tudta utolérni Levit. Ahogy fáradt az Ukrán, úgy húzott el tőle Levi. A végén már teljesen feltörte a másik védelmét és látványos támadásokat indítva, teljesen elbizonytalanította azt. Magabiztos, szép győzelem. Az Ukránok nagyon utálhattak minket ezen a napon, mert a másik ágon Csikós Péter küldte hamar haza a másik Ukránt. Esélye sem volt Péter ellen, csak a mérkőzés végén egy kézfogásra. Jött Levi a bajnok Jorcsák Józseffel szemben. Jó volt látni, ahogy a bajnok rutinja és szíve ellenére sem találta a rést Levente tudásán. Így az edző, Szűcs Zoltán nyugodtan gyönyörködhetett a győzelemben. Ugyanígy tett Csikós Péter is, így együtt kerültek Leventével a döntőbe. Péterre még sok mérkőzés várt, így visszalépett, így Levente arany, Péter ezüst éremmel kezdett.

image 12

 

Csikós Peti, csak hogy ne unatkozzon +94 kg-ban point fightingban lépett a küzdőtérre. Egymás után nyerte a mérkőzéseit, míg az elődöntőben egy német fiúval került össze. Végig fej-fej mellett haladtak, azonban a német fiú egyfolytában elégedetlenkedett, míg Péter csak a meccsre koncentrált, ami sordöntőnek bizonyult. Rendkívül fegyelmezetten maga javára fordította a küzdelmet és győzött. A döntőben egy másik Némettel hozta össze a sors, ami szintén nagyon szoros küzdelmet hozott. Tovább fokozta a feszültséget, hogy közben folyamatosan szólongatták Péterünket + 94 kg kick-kight-ban is, így sztereóban hallottuk a Csikós nevet. A döntő végén a Német fiú tudott jobban koncentrálni, így Péter őszintén gratulált neki a győzelemhez, azonban az érmes batyu egy újabb ezüst éremmel gyarapodott. 

Image 3

Csak hogy ne hűljenek ki Péter izmai, átszaladt a másik pástra egy kick-light mérkőzésre. Semmi nem állíthatta már meg a Hunyadi Európa Bajnokát. A gép felmelegedett processzora alig bírta számolni a pontokat és jelezni az újabb győzelmet. Pödör Csaba, az izomkolosszus sem tudta hálójába kényszeríteni Péter, aki remek talajmunkájával utolérhetetlen volt . A döntőben Tóth Istvánnak hozta össze a jó sors, ami Pétert kedvelte jobban. Egy kemény frontális rúgás végleg végett vetett a vetélkedésnek és Péter a két ezüst mellé immár egy arannyal lett gazdagabb, mi meg a szép játéka látványával. 

 

Végül Levente kick-light mérkőzési következtek. Elsőként ismét az Ukrán fiúnak jelezte, fölösleges volt útiköltséget fizetnie a világkupára. Hiába az idegeskedés, ez a tudás különbség áthidalhatatlannak bizonyult. Jorcsák Józsi sem húzott jó lapot, hogy megint Levivel hozta össze a " rossz-sors". Ezúttal sem tudott mit kezdeni a Hunyadi új-ifjú versenyzőjével. Végül a döntőben egy esztergomi fiú lépett a küzdőtérre, majd egy szabálytalan technikával sérülést okozott Levinek aki nem tudta folytatni a mérkőzést. Ezt követően bírói műhiba miatt nem léptették le az ellenfelét, így Grabovszky Levente -94 kg-ban ezüsérmet szerzett. 

A végső számlálásnál viszont a három Hunyadis 4 ezüst és 2 arany éremmel, elégedetten és büszkén térhetett végre nyugovóra. Soha rosszabb versenyt!