• Híreink
  • Szereplésünk a 24. budapesti kick-box világkupán

Szereplésünk a 24. budapesti kick-box világkupán

Izgalmas pillanatokat élhettek át a Hunyadisok a 24. Kickbox Világkupán, Budapesten, ahol 38 országból, 2600 induló biztosította a magas színvonalat.

nyito

A rendezés ezúttal is parádésra sikeredett. Fantasztikus helyen, kiemelkedő körülmények között mérhették össze tudásokat a kickboxosok. A megnyitón számos, a sportban prominens egyéniség jelent meg. Csisztu Zsuzsa műsorvezető kérte a megnyitó beszéd megtartására, többek között Schmitt Pált és a WAKO Kicbox Szövetség európai és világszervezetének vezetőit. Schmitt Pál a fiatalok sportszerűségére, míg Galambos Péter a Kickbox erejére hívta fel a figyelmet.

A nyitó napon Szabó Krisztián lépett tatamira. Szegényt mostanában állandóan nehéz helyzetbe hozza a sors, hiszen ezúttal is egy súlycsoporttal feljebb kellett indulnia. Light contact-ban sokat jelent a súly, ami ebben az esetben 9-10 kiló különbséget is jelenthetett. Ennek ellenére Krisztián remekül helytállt magyar vetélytársa ellen. A mérkőzés első szakaszában 2:1-re vezetett az ellenfél, de a fáradtság hatására végül 3:0 pontozással nyert az ellenfél. A másik szabályrendszerben visszaadta a sors, amit elvett. A point fightingban ugyanis nem jelentkezett az ellenfél. Lehet, meglátta Krisztián elszánt arcát! J Így feladással került egy körrel beljebb, ahol egy angol fiú volt az ellenfél, aki rendkívüli gyorsaságával meglepte Krisztiánt, aki nem tudta felvenni ezt a sebességet az ellenfelével. Az angol az eggyel nagyobb súlyban is indult és azt is megnyerte. Gratutálunk Krisztián a szép helytállásért.

Krisztian dij


Koknya Péter 16-os táblán kezdett szombaton point fightingban egy Cseh ellenféllel. A videó látható a facebookon. Hihetetlen küzdelmet hozott a mérkőzés. Fej-fej mellett haladva gyűjtötték a pontokat mindketten. Egyszer Péter indulta le ellenfelét, egyszer meg a Cseh fiú kontrázta meg Péterünket. Így alakult ki a 10-10-es eredmény. A hosszabbításban azon múlt minden, hogy Péter a fellépő fáradtság ellenére, tud-e annyira összpontosítani, hogy a kontrázó ellenfelét meg tudja előzni. Ha nem sikerül, akkor a kontra fogja hozni a pontot és ezzel a győzelmet. Péter nem kezdett felelőtlenül, mozgatta ellenfelét, taktikázott – a Cseh pedig pattanásig feszült idegekkel várta a megindulást. Indulás vagy kontra, indulás vagy kontra, ez volt a kérdés. Péter megindult és …. leindulta ellenfelét egy „hátsó egyenessel” megszerezve ezzel a győztes pontot. Az első 8-ba küzdötte magát, ahol az Osztrák bajnokkal találkozott, aki ezúttal nem adott esélyt Péternek. Egy súlycsoporttal feljebb szintén a 16-os tábla jelentette a kezdetet, de az élet itt is visszaadta, amit elvett. Két ellenfél nem jelent meg, így Péter egy körrel beljebb jutott. Ott egy Ír harcossal mérte össze erejét. Riminiben az Ír bizonyult jobbnak 1 ponttal. Készültünk a visszavágóra. Megismétlődött az előző súlycsoport első mérkőzése. Itt is mindketten, hasonló mértékben gyűjtötték a pontokat és itt is döntetlen lett az eredmény a második menet végén. Jött a hosszabbítás és Péter itt is mozgósítani tudta azt a plusz energiát, ami számára döntötte el a mérkőzést. Bekerült a legjobb négybe, ahol hasonló csata várta egy Beremendi ellenféllel. A vége előtt 30 másodperccel 1-el vezettünk, de az ellenfél meg tudta fordítani a hátrányt és végül ő került be a döntőbe. Péter élete egyik legjobb formáját mutatva értékes bronzérmet szerzett.

Péter díj 3

Gratulálunk mindkét fiúnak! Hajrá Hunyadi!