• Híreink
  • Best Fighter Világkupa, Rimini, 2018

Best Fighter Világkupa, Rimini, 2018

Június 15-17-én került megrendezésre Riminiben sportunk olaszországi világkupája. 32 ország, 490 nevezése tette színvonalassá az amúgy hagyományosan magas szintű megmérettetést.

csarnok

Egyesületünket 3 fő képviselte.

csoportkep elotte


Közülük Déri Boldizsár lépett először tatamira, point-fighting szabályrendszerben. Egy olasz harcos volt az első áldozat. A mérkőzés elején még kiegyenlített küzdelem folyt, majd folyamatosan elhúzott Boldizsár, így a meccs végén örömmel könyvelhettük el a 8:4-es végeredményt, ami az első 8 közé juttatta.

Boldizsar PF elso

A következő, szintén olasz ellenfél, komoly tudást képviselt. Gyors lábtechnikákkal támadott, de a Hunyadi frissen debütáló versenyzőjének erősebb volt a lába, így a rúgásokkal való „kardozás” után, rendre le tudta indulni küzdőtársát. 7:3-as végeredménnyel került a 4 közé.

Boldizsar kardozik

Az elődöntőben azonos erők küzdelme borzolta a kedélyeket és szaporította edzőjük ősz hajszálait. Fej-fej mellett haladtak egészen a mérkőzés végéig, amikor is az ellenfél 2 ponttal elhúzott. Boldizsár egy parádés fejrúgással egyenlített. 1 másodperc, utolsó összecsapás… és a pontot az olasz kapta. Boldizsár ugyan ezt a mérkőzést elvesztette, de az, hogy a tűzkeresztségét egy szép bronzéremmel zárta, komoly reménységgel tölthet el minket.

Boldizsar PF erem


A következő Buttyán Bence volt, szintén point-fightingban.

Bence PF 01

Elsőre rögtön a későbbi súlycsoportgyőztessel került össze, aki mindjárt az elején egy 2 pontos fejrúgással elhúzott. Ez a különbség végigkísérte a mérkőzést.

Bence PF 02

Hol Bence szűkítette a különbséget, hol az olasz fiú növelte ismét 2 pontra, de fordítani már nem sikerült. A súlycsoport többi tagját mind 6-8 pontos különbséggel győzte le az olasz, ami kis vigasztalást nyújtott számunkra.


Szombatra a verseny véget ért számunkra, így jöhetett egy kellemes fürdőzés a közel 2 méteres hullámokban.

tengerpart


A light-contact szabályrendszer mérkőzései vasárnap kezdődtek.

László Levente nyitotta a napot, egy súlycsoporttal feljebb. Egy szerencsés történéssel indított, mivel az ellenfél nem jelent meg (Levente láttán), így egy megkönnyebbült sóhajjal került egy körrel beljebb.

Ott egy Liechtensteinből származó, ügyes fiúval került szembe. Az ellenfél egy-két gyors egyenessel indított, de Levente begyújtotta a rakétákat és elkezdte felőrölni ellenfelét, amit a jobb technikája is támogatott.

Levente LC 01

Végül a mi fiunk kezét emelték a magasba, így döntőbe jutott.

Levente LC 01 nyert

Ott egy bolgár versenyző képviselte hazáját és érvényesítette kiváló technikáját, ritmusérzékét. Az első egyenesei rendre betaláltak, amivel nem tudott Levente mit kezdeni.

Levente LC 02

Győzött a bolgár, Levente 2. lett.

Levente LC erem

A saját súlycsoportját már egy sérüléssel kezdte ugyan, de a mérkőzés elején mégis előnyt szerzett. Ekkor az ellenfél egy szabálytalan lábsöprést hajtott végre, minek következtében Levente nem tudta folytatni a meccset. Az ellenfelet ugyan leléptették, de Levi nem tudta folytatni a versenyt.

Így egy ezüstéremmel zárta a napot.


Végül ismét Bence következett, ezúttal light-contactban, ahol egy kimagasló tudású olasszal hozta össze a sors. Itt is az ellenfél kezdett jobban, de Bencének helyén volt a szíve. Záporoztak az ütések és a rúgások, de ezekből rendre a Hunyadi versenyzője került ki győztesen.

Bence LC

Végül 3:0 pontozással egyértelmű fölénnyel került a döntőbe. Odaadásával, szívével vitte győzelemre ezt a nehéz mérkőzést.

Bence a küzdelem közben olyan ügyesen titkolta fáradtságát, hogy mindannyian meglepődtünk azon a mérkőzés után. Vártuk a döntőt és örültünk a múló időnek, mert így Bence gyűjtötte magába az energiát.

Bence gyujti az energiat

Fél óra elteltével derült ki: a döntőre a másik fél nem állt ki - biztos megijedt fiunk eltökéltsége láttán -, így Bence aranyérmet szerzett.

Bence LC erem


A végső összegzés: 3 induló, 1 bronz, 1 ezüst és 1 aranyérem.

erem kozeli

Remek teljesítmény, gratulálunk a résztvevőknek!

csoportkep utana

Hajrá Hunyadi!