• Híreink
  • InterSport Kupa 2018. október 14.

InterSport Kupa 2018. október 14.

01 sorakozo
2018. október 14-én került megrendezésre az Intersport kupa. 6 fő képviselte csapatunkat.

Jámbor Karolina light contact-ban indult.

02 karolina

Az első mérkőzésén remekül érezte a távolságot és rendre megelőzte ellenfelét, majd csak úgy a nyomatékosítás kedvéért egy-két sorozattal biztosította be győzelmét.

A következő ellenfél már nem mert kézharcba bocsátkozni vele, viszont nagyon ügyesen pontozott és a második menet felénél át is vette a vezetést. Onnan kellett volna Karolinának fordítania, de az ehhez szükséges kondíció már nem állt rendelkezésére, így második helyet szerzett.


Déri Boldizsár a korosztályában nem talált megfelelő súlyú partnert, így a felnőttek között indult. Ennek ellenére első ellenfelét magabiztosan 7:2-re győzte le. A döntőben került össze Gruber Andrással, aki szintén nagy fölénnyel verte első ellenfelét. A házi döntőben Boldizsár remekül megállta a helyét és a mérkőzés elején még vezetett is, de András egy fejrúgással átvette a vezetést, amit a mérkőzés végéig meg is tartott, így megszerezte az arany, míg Boldizsár az ezüstérmet.

03 boldizsar andras dobogon


Buttyán Bence sem adott sok esélyt ellenfeleinek. A light mérkőzések nem vettek ki annyi erőt belőle, hogy meg tudják közelíteni tudását. Hol kontrázott, hol támadott és ezzel kiszámíthatatlan volt ellenfeleinek. Magabiztos fölénnyel nyerte mindkét mérkőzését és szerzett első helyet.
04 bence dobogon


Következtek a light contact küzdelmek.

László Leventének csak egy ellenfele volt.

Agilisan kezdett az ellenfél, de kis idő után meglett a megoldás ellene. Levente folyamatosan nyomás alatt tartva, állandóan támadott és űzte, hajszolta a megzavarodott ellenfelét. Kis idő múlva az egyértelmű fölény meghozta gyümölcsét, már az ellenfél sem hitte el, hogy a győzelemre esélye lenne. A jó kondíció és a szív egy szép győzelmet eredményezett.

05 levente dobogon


Megint Gruber András következett, ezúttal ő is a light kategóriában.

Nem volt túl szerencsés a kezdés, mert több alkalommal is sérült, de remek hozzáállással került egyre közelebb a győzelemhez. Az első ellenfél nem tudta azt a sebességet felvenni, amit a Hunyadis fiú produkált. Öt-hat levegőbe végrehajtott támadás után, egyre többször elégedetlenkedett, mert mire ütött, már csak András hűlt helyét taláta. Lehajtott fejjel hagyta el a küzdőteret.

A második ellenfél már ügyesebb volt, így legalább két fejrúgásra volt szükség ahhoz, hogy rájöjjön, ma nincs esélye. Egy jóval érettebb stílusban küzdő Hunyadis nyakába akaszthatták a második aranyérmet.

06 andras dobogon


Bencének a light-contactos mérkőzéséről nem számoltam még be.

Az első küzdelmében kímélte edzője idegeit, mert a szaktanácsadás csak arra korlátozódott, hogy: Hú, de szép volt! Esélyt sem adott a szegedi kickboxosnak.

A második mérkőzés már szorosabb eredményt hozott. Egy kicsivel Bence vezetett, de a vége felé az 1 pontos különbségnek az ellenfél örülhetett, igaz nem sokáig, mert remek időzítéssel, egy utolsó rohammal ismét javunkra fordult az eremény, így immár a második aranyérmének örülhettünk.

Külön öröm, hogy a két aranyérmet és a kimagasló tudást idén is a legtechnikásabb kupával jutalmazta a rendezőség.

07 bence legtechnikasabb


A teljesség kedvéért, még egy indulónk volt, Domokos Dominik, aki Grabovszky mester tanítványa, így ő fogja értékelését hozzáfűzni ehhez a beszámolóhoz:

"Domokos Dominik, a Hunyadi SE – Mátyásföld versenyzője, a budaörsi Intersport Kupán point-fighting szabályrendszerben I. helyezést és light-contact szabályrendszerben III. helyezést ért el!

Dominik a point-fighting szabályrendszerben kezdett, ahol első ellenfelét magabiztosan 6 pontos különbséggel legyőzte. Mint ahogy a következő ellenfelét is, akivel szemben egy pontosan kivitelezett 2 pontot érő fejrúgással biztosította be a helyét a dobogó tetején.

08 dominik arany

A súlycsoportjának a light-contact küzdelmei a verseny végén kezdődtek. Szép pontozásokkal, kimozogva az ellenfél támadásait, egyhangú pontozással továbbjutott az első mérkőzésén.

09 dominik light

A döntőbe jutásért kemény küzdelemben – elsősorban a véletlenek szerencsétlen összjátéka miatt – alulmaradt a küzdelemben. III. helyért zajló meccsét pontosan és magabiztosan nyerte.

10 dominik bronz

Dominik, fegyelmezettem, magabiztosan, és sportszerűen küzdött!

Szép munka volt Domi! Gratulálunk!"


11 szurkolok

A lelkes szurkolótábor.


Összességében: 6 induló, 6 arany, két ezüst és 1 bronzérem. Az összes mérkőzés közül csak kettő volt, amit elbuktak a Hunyadis indulók. Kimagasló teljesítmény.

12 a csapat

Hajrá Hunyadi!