• Híreink
  • Kaba Kupa 2018.11.03. utánpótlás verseny

Kaba Kupa 2018.11.03. utánpótlás verseny

A hosszú hétvége szombati napján 21 sportegyesület 227 versenyzője reggeltől egészen estig osztotta a pofonokat és rúgásokat 4 küzdőtéren, a kabai Városi Tornacsarnokban. A Hunyadi SE -t 12 versenyző képviselte, a viadalon. 

Eredményeink:

kaba csapatkép

Összesen: 
3  I.helyezés
4  II. helyezés
2  III.helyezés

Hunyadi SE - Turai csoport:

Murányi Mira: Mira először állt tegnap tatamin, ismeretlen terepen mozgott. A küzdelemben kicsit kevesebbet kezdeményezett, határozatlanabb volt mint edzésen, őt a versenydrukk kicsit visszafogta. Ennek ellenére két igen szoros küzdelmet vívott, először a mátyásföldi csoport versenyzője, majd Henczler Sári ellen. Mindkét meccsén egy-egy ponttal maradt alul, gyakorlatilag egyetlen ütésen múlott mindkét meccs. Ezzel az erővel fordítva is alakulhatott volna bármelyik mérkőzés.

Henczler Sári: Első meccsét egy békéscsabai versenyző ellen vívta, aki teljesen más tudásszintet képviselt ebben a súlycsoportban.
A lány támadásait Sári alig-alig tudta hárítani, végül elvesztette a mérkőzést. (Azt csak magunk között említem, hogy a csabai lánynak -tudását látva- már nem a bemutató küzdelmekben kellett volna indulni.) Sári lelki erejét jól mutatja, hogy egy ilyen nagy arányú vereség után mindössze egy mérkőzésnyi idő alatt össze tudta szedni magát, majd egy szoros meccsen megszerezte a 3. helyet.

Szénás István: Mira mellett ő is először lépett életében tatamira. Első meccsén egy meglehetősen gyors csepeli versenyzővel játszott, aki nem tudott vele semmit kezdeni. Pisti jó ütemben lépkedett hátra, a jó ritmusban ütött kontráival, ill. két szép fogadó fejrúgással magabiztosan nyerte a mérkőzést (8-4).
A döntőben egy jó fejjel magasabb, szintén csepeli ellenféllel került szembe, akivel az utolsó pillanatig kiegyenlített küzdelmet vívtak. 10 másodperccel a vége előtt 3-3 volt az állás. Itt a csepeli fiú elért egy pontot, támadni kellett, az ellenfél sikeresen kontrázott, így a végeredmény 5-3 lett oda.
István második helyen végzett. 

Tóth Bendegúz: Bende 36,8 kg-val mérlegelt, de az összevont 42-47 kg-s súlycsoportban versenyzett . Első ellenfele a súlycsoport későbbi győztese, egy kb. másfél fejjel magasabb csepeli fiú volt. Bende nagyon szépen kimozogta ellenfele támadásait, az első menetben a srác nem is tudott vele semmit kezdeni.
Sajnos ő sem tudta elérni a fiút, mivel a szokottnál nagyobb küzdőtávot volt kénytelen tartani. A második menetben az ellenfél talált két pontot (egyik sem volt teljesen tiszta, de megadható volt), így a meccs 2-0 val végződött oda. A harmadik helyért a másik csepeli versenyzővel játszott Bende, az első menet itt is döntetlent hozott. A második menet elején Bende kicsit elveszítette a fonalat, a csepeli fiú kicsit elment, többször leindulta Bendét. Bár a menet utolsó 10 másodpercében Bende visszajött a meccsbe, kétszer is tisztán eltalálta a fiút, ez már csak a szépítésre volt elég, a végeredmény 8-6 lett. Bendegúznál szeretném kiemelni azt a fegyelmet, ami edzésen is jellemzi Őt, ill. amit most a versenyen is mutatott.
Előző versenye (Szombathely) óta szemmel látható a fejlődése, így tovább!

Hunyadi SE - Mátyásföldi csoportból először Lajtos Simon lépett tatamira a legkisebbek között. Mindvégig higgadtan, pontosan, magabiztosan versenyzett. Küzdelmeit szépen lehozta, és felállhatott a dobogó tetejére.

Következett Németh Márk. Első mérkőzésén egy tiszta fejrugását nem vettek észre a bírók, ezért a hosszabbításban ellenfelét hozták ki győztesnek 1 ponttal. A következő helyosztó mérkőzésén sajnos kikapott ellenfelétől.

Lajtos Máté is magabiztosan kezdte a küzdelmeit, amit a döntőben is folytatott, így ő is a dobogó első helyét tudhatta magáénak.

Grabovszky Mihály szoros küzdelemben, kikapott első ellenfelétől, de második mérkőzését nyerve a III. helyezést szerezte meg.

Domokos Nadin élete első mérkőzésén, az izgalmán felülkerekedve sikeresen a döntőbe küzdötte magát, ahol egy tapasztaltabb ellenféllel szemben hősiesen helytállt. Jutalma: II.hely.

Balog Marcell szerencsétlen sorsolást kapott, a későbbi súlycsoport győztessel került össze a mérkőzésén, aki 15 kg-mal és 2 fejjel volt nagyobb nála. Marci nem szeppent meg, felvette a harcot ellenfelével.

A csoportunkból a verseny legnagyobb kihívásával Domokos Dominiknak kellett szembenéznie, aki két szabályrendszerben is elindult. Első point fighting küzdelmét megnyerte, a döntőben a bírók az ellenfelét látták 1 ponttal jobbnak. A nap végén, este 6-7 körül került sor a light-contact küzdelmekre, ahol magabiztosan jutott a döntőbe. A döntő mérkőzésén hősiesen, mindent beleadva küzdött, és a II.helyet szerezte meg.

Hunyadi SE- Belváros:

Traumi Zoé, a Point fighting szabályrendszerben indult, ahol magabiztosan, higgadtan küzdött. Ellenfelét TKO-val (10 pontos különbséggel) maga mögé utasította, így az I. helyet szerezte meg.   

Gratulálunk az eredményekhez!

Hajrá Hunyadi!