Mikulás Kupa

2018. december 8-án rendezték meg a Mikulás Kupa elnevezésű I. osztályú versenyt. Közel 200 versenyző mérte össze tudását a többiekkel. 

össz

Nagy megmérettetés volt ez, hiszen csapatunk java része, most indult először ilyen szintű versenyen.

A point-fightingban Buttyán Botond kezdett, aki már előtte bizonyította, jó adottságokkal rendelkezik. Ezúttal azonban túl nagy volt az izgalom, amit jobban bírt a rutinosabb ellenfél. Ami azonban nagyon fontos, hogy Botond beleszaladt egy hatalmas oldalsó rúgásba, de csak egy másodpercre látszott az arcán, hogy kemény volt, utána, mintha mi sem történt volna, kiegyenesedett és folytatta a mérkőzést. Fantasztikus élmény volt, amikor a fiatal fiú szíve erősebb volt, mint a fizika.

Boti

Ezek után a testvér, Buttyán Bence következett light contactban. Egy hosszú Debreceni Team-s fiú volt az ellenfél. Hatalamas csata és nagyon szoros percek következtek. Hol itt egy picivel a vezetés, hol a másik oldalon. Az első menet végén 2 bírónál az ellenfél vezet egyetlen ponttal, míg a harmadiknál Bence egy ponttal. Következik a második menet, nagyon hasonló tartalommal. A finish-t az ellenfél bírta jobban, ezért minimális különbséggel ugyan, de győzött.

Buttyán Bence ismét tatamira lépett, ezúttal point-fightingban. Az ellenfél ezúttal is a Debreceni Team-s fiú, aki ebben a kategóriában junior válogatott volt idén. Ezt elég nagyképű játékkal akarta megerősíteni. Az elején még szerzett is egy pontot, de Bence beindult és pillanat alatt kiegyenlített. Ismét újabb pont az ellenfélnél, de már egyre kevésbé nagyképű játékkal, hiszen érezte, ezúttal emberére akadt. Hogy ez egyértelmű legyen Bence egy fordulásos rúgással találta tarkón őt, így átvette a vezetést. Ezek után ismét a vidéki fiú pillanatai jöttek és már megint ő vezetett egy ponttal. Pár másodperc, Bence támad egy lábbillentéssel, majd követi ezt egy tökéletes hátsó egyenes, de azt sajnos csak egy bíró látta, így marad az egy pontos, immár győzelem az ellenfélnél, akinek az edzője azonnal elismerte, bent volt a pont. Egy biztos, ez gyönyörű rajt volt Bencének az első osztályban. 

Bence2

Kónya Gabriella szerencsésen kezdett, hiszen erőnyerő volt a point-fightingos kategóriában. Hozzá mérkőzött be egy Zrinyi Akadémiás és egy Király Team-s, Dán lány. A Dán kitűnő tempókkal verte az amúgy rengeteget rúgó Esztergomit. Jött Gabink, aki olyan viharos kezdést produkált, hogy még fel sem ocsudtunk és a menet végére már 7:2-s vezetést hozott össze. Köszönhette mindezt remek lábának, amivel rendre megállította a Dánt. A második menetben azonban ráérzett az ellenfél a tempóra, így 7:7-re egyenlített, következett a hosszabbítás, ahol újabb ponttal átvette a vezetést a Király Team-s, de Gabink ismét beindult és 9:8-ra fordított, azonban még 15 másodperc volt hátra. Az ellenfél beindult, de Gabi is ütött. A bírók mindkét oldalon látták a pontot, így maradt a különbség, 10:9-re Gabi győzött. Remek meccsen kerekedett felül az akarat.

Gabi

gabi dob

László Levente volt soron egy Budaörsi SE-s fiúval, light contactban. Az agilis ellenfél hamar elveszítette a lelkesedését, mert Levi rendre megsorozta, aminek egész egyszerűen nem lelte ellenszerét. A végén már a fülén vette a levegőt a fáradtságtól és szomorúan konstatálta, a Hunyadis fiú nyert. A döntőben egy rutinos és kemény szegedi fiú volt az ellenfél. Hatalmas rúgásokkal és ütésekkel mutatta meg, milyen ő valójában. Mivel a bírók hagyták a nagy erejű támadásokat, így kénytelen volt Levi is megmutatni, azért ő is tud ilyet. Ezzel azonban már csak csökkenteni tudta a különbséget, de így is szép ezüstérmet szerzett.

Levi

Végül Déri Boldizsár küzdött a Dán lány párjával, point-fightingban. Boldizsár, jó szokásához híven a lábával akart pontokat szerezni, de a Dán rendre kitért előle és közbetámadásaival gyűjtötte a pontokat. Sajnos, a második menetben sem volt ellenszer ez ellen, így ezúttal a Dánok örülhettek a megérdelmelt győzelemnek.

Boldi

A cél a tapasztalatszerzés volt, de ennél többet ért el a csapat, különösen Gabi, Levente és Bence jóvoltából. Mindenkinek gratulálunk a teljesítményéhez. Ebbe beletarozik Koknya Péter bírónk, remek munkája is!

Koknya

Kedden, edzés után élménybeszámoló. Hajrá Hunyadi!