Országos Diákolimpia

 55625715 396773637568317 1485593689781698560 n

Március 23-án, szombaton Békéscsaba adott otthont az idei Diákolimpiának.

A 457 nevezés bizonyította, micsoda hatalmas megmérettetés egy ilyen verseny. Az ünnepélyes hangulatot csak fokozta, hogy a megnyitót Szarvas Péter polgármester, Herczeg Tamás országgyűlési képviselő és Galambos Péter, szövetségünk elnöke nyitotta meg.

Bence

Elcsattantak az első pofonok és nem kellett sokat várnunk arra, hogy a Hunyai SE. versenyzői is tatamira lépjenek. Buttyán Bence light contactban kezdett, nem kisebb ellenféllel, mint a súlycsoport többszörös világbajnokával. Bár a sorsolásnál a szerencse a súlycsoport többi résztvevőjének kedvezett, Bence küzdelme komoly izgalmat hozott. Ellenfele, a csepeli versenyző inkább a pontozós light contactot játszotta, míg Bence e mellett a testközeli küzdelmet is gyakorolta. Eleinte a csepeli fiú távolt tudta tartani Bencét és szerzett pontokat távolről kivitelezett rúgásaival.   A hunyadis fiú azonban hamar kiismerte ellenfelét, egyre többször tudott érvényesülni, áthidalni a küzdőtávolságot. Bence remekül állta - a nála jóval nagyobb verssenyzői rutinnal rendelkező - ellenfelével szemben a sarat, a három menet nagyon szoros eredményt hozott. Az egyik bírónál szinte végig Bence vezetett, a másiknál egy kicsivel a csepeli, míg a harmadiknál nagyobb különbséggel a csepeli vezetett. Ezt az eredményt még a mérkőzés végén, Bence gyönyörűen végrehajtott fejrúgása sem tudta megváltoztatni.

karolina

Következett Jámbor Karolina, szintén light contactban. A sorsolásnál őt is elkerülte a szerencse, első küzdelmét egy csepeli versenyző ellen vívta, aki később meg is nyerte az egész versenyt.

Karolina dob

Karolina mindvégig harciasan küzdött és rendre „leboxolta” ellenfelét, érvényesítette jobb kéztechnikáját. A csepeli ellenfél itt is inkább pontozni próbált, de nem tudta feltartóztatni a vehemens támadásokat. Csattantak a szép pofonok és a sajnos pontatlan rúgások. Ez utóbbiakat mindketten rendre mélyre hajtották végre, amit a vezető bíró figyelmeztetésekkel reagált le. A csepeli lány másodjára már „official warning” figyelmeztetést kapott, Karolina sajnos kétszer is pontlevonásig jutott, így az ezek miatt begyűjtött 6 pont mínusz elengendő volt arra, hogy a végelszámolásnál a csepeli versenyző kerüljön ki győztesen. Ha nincs az a két fránya pontlevonás…. Karolina lendülete, teljesítménye mindenképpen elismerésre méltó.

bence dob

Majd 6 óra múlva léphetett ismét tatamira Buttyán Bence, immár point fightingban. Folyamatosan figyeltük, hogy hány mérkőzés van még előttünk, hogy időben be tudjuk melegíteni Bencét az újabb küzdelemre. Így is tettünk, a várható idő előtt két mérkőzéssel beöltöztünk, hogy bemelegítsünk, készüljünk a mérkőzésre. Ekkor szembesültünk a hírrel, hogy elmaradt az a mérkőzés. Kissé idegesek lettünk ettől, a váratlan események azonban nem értek véget, a hangosbemondó közölte, hogy az előttünk lévő másik mérkőzés is elmarad. Így, gyakorlatilag nem maradt idő, felvenni a ritmust a point fighting-ra. Ez sajnos meg is látszott a küzdelem elején. Világbajnok ellenfele legyorsulta Bencét és szerzett magabiztos előnyt. Bencének sikerült visszagyorsulni a megfelelő tempóra, de addigra már elhúzott az ellenfél és szép különbséggel meg is nyerte a három menetet.

csapat

A két Hunyadis szépen debütált az első osztályban és remekül megállták a helyüket. Teljesítményükre, eredményükre csak büszkék lehetünk! Hajrá Hunyadi!

Szűcs Zoltán