Utánpótlás OB

Sorakozó

Június elsején, Dorogon került megrendezésre az idei Utánpótlás Országos Bajnokság point-fighting, light contact és kick-light szabályrendszerben. A tét a válogatottba való bekerülés. A magas színvonalú rendezés nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a versenyzők megfelelő körülmények között mérjék össze tudásukat egymással. A versenyre 370 nevezés érkezett.

Bence ok

Egyesületünket két fő képviselte, akik immár juniurként a legjobbakkal küzdhettek. Ennek Buttyán Bence volt az első kárvallottja, hiszen a sorsolás szeszélye révén point-fightingban és light-contacban is a világbajnokkal kezdett. Point-fightingban jött az első küzdelem. A Diák Olimpián már küzdöttek együtt, ahol egyértelmű fölénnyel nyert a csepeli ellenfél. Ennek megfelelően kezdett a csepeli, de aztán hamar megtapasztalta, hogy ez már nem ugyanaz a Bence, akit két hónappal ezelőtt látott. Ugyan ezúttal is jobb volt az ellenfél, de a Hunyadis fiú 4 gyönyörű pontot szerzett kontrából és támadásból egyaránt. Volt, amikor olyan tempót fogott, hogy a másik reagálni sem tudott rá. Mi még szerettünk volna két pontot kapni, két remek tempóban végrehajtott támadásért, de a bírók másként látták. A mérkőzés most is nagyobb különbséggal ért véget a csepeli javára, de a különbség egyértelműen csökkent közöttük. Majd legközelebb.

Bolgi rúg

Az első izgalmakat Déri Boldizsár mérkőzése követte, szintén point-fightingban. Egy szombathelyi fiú volt ez ellenfele. Boldizsár már az elejétől fogva megmutatta, remek formában van. Ahogy nőtt a menetek száma, úgy nőtt az előny a két versenyző között, a mi javunkra. A második menet végén már azon drukkoltunk, hogy meglegyen a 10 pontos különbség, a technikai KO. A szombathelyi azonban a végére magára talált, így a végén 9 pontos különbségnak örülhettünk. Következett a döntő. Az ellenfél egy kemény lightos versenyző volt. Erre épült az ellene megtervezett taktikánk. Az elején be is jött, bár a menet vége, számunkra meglepő módon, döntetlennel végződött. Innentől fordult a kocka. A lightos agresszívan kezdett közbetámadni Boldizsár folyamatos és gyors lábmunkája ellenére. Ez a stílus nem tetszett a Hunyadis fiúnak. Megpróbált többféle technikát is, de rendre az ellenfél kapta a pontokat, így maradt a második hely. Nagyon kecsegtető volt a lehetőség, de ezúttal nem sikerült. Egy biztos, Boldizsárnak ebben a súlycsoportban, egyértelműen a legjobbak között a helye.

Boldi dobogó

Bence rúg

Ismét Bence következett, ezúttal lightban. Az ellenfél ugyanaz volt. A Diákolimpián a Hunyadis megszorította őt ebben a szabályrendszerben annak ellenére, hogy nagyon nehéz egy ilyen magas és ilyen jó lábtechnikával rendelkezővel szemben áthidalni a küzdőtávolságot. Bencének ez többször is sikerült és remek sorozatokat ütött, rúgott az ellenfélen, de nem sikerült annyi pontot gyűjtenie vele, hogy a sok kontrából kapott pontok számát a javunkra fordítsa. Jó mérkőzés volt, nem volt nagy különbség, de a csepeli most egy kicsivel jobb volt.

Csapat

Gratulálunk fiúk, remek teljesítményt nyújtottatok a debütáláson. Köszönjük a bíztatást és a segítséget a lelkes szurkolótábornak! Hajrá Hunyadi!