Bence válogatott

Buttyán Bence a Hunyadi SE versenyzője 2019-ben válogatott lett, így jogosultságot kapott arra, hogy elinduljon a Győri Utánpótlás Európa Bajnokságon, point-fighting szabályrendszerben. Az első megpróbáltatáson már túl van, mert sikeresen mérlegelt és készül a versenyre. Folyamatosan tudósítalak benneteket arról, hogy áll a küzdelmekben, melyek várhatóan hétrőn kezdődnek. Hajrá Bence!

 

Hétfő délelőtt ünnepélyes megnyitóval kezdődött a WAKO Európa Bajnoksága, Győrött. 39 ország 1567 versenyzője készül arra, hogy bebizonyítsa, ők a legjobbak európában. A megnyitót a magyar szövetség vezetője, a világszövetség elnöke és Schmidt Pál tartotta, hangsúlyozva sportunk egyre növekvő ázsióját.

Egyesületünkből Butyyán Bence 32-es tábláról indult a juniorok között 63 kilogramban, point fighting kategóriában, ahol ellenfele a Görög Presveias Nicolaos Christos volt. Ez a hosszú lábú fiú küzdött a Hunyadis versenyző ellen és mint kiderült, nem véletlen tartottunk a hosszú végtagjaitól. A mérkőzés kezdetén fej-fej melett haladtak a versenyzők. Sok együttes ütés jellemezte a küzdelmüket. A Görög kézhátütéssel támadt, míg Bence védte és hátsó egyenessel kontrázta le. Pontot azoban mindketten kaptak érte. Ezek után az ellenfél hosszú rúgásokkel kísérletezett és sajnos az egyik ellől Bence későn mozdult el, így az két pontos vezetést hozott a Görögnek. A válasz azonban nem váratott sokáig magára, ugyanis a magyar fiú egy szép oldalsó rúgással csökkentette egy pontra a különbséget. Utána következett a hideg zuhany. A Görög minden rúgására pontot kapott, így nagyon elhúzott a Magyar versenyzőtől. Sajnos ez ellen már nem volt ellenszer, így annak a három pontnak örülhettünk, amit Bence a debütálásán szerzett. Elsőre nem volt rossz, de azt gondolom, hallani fogunk még a Hunyadis versenyzőről.

 

 

Bence, gratulálunk ahhoz, hogy három év alatt a válogatottságig jutottál és az első EB-n is szépen megálltad a helyed! Csak így tovább, Hajrá Hunyadi!