Világkupa Rimini 2017

Csikós Péter képviselte csapatunkat az idei Riminiben megrendezésre került világkupán, Sándor Tamás ugyanis az utolsó pillanatban lebetegedett.

Péternek 8 ellenfele volt a Master kategória + 79 kg-os súlycsoportjában. Egy olasz fiú volt az első ellenfél, aki nem tudván mit kezdeni a Hunyadis mágusunk gyorsaságával, akkor találta el őt, amikor az megállt, stop után. Durva cselekedet volt, amit többször megismételt és érthetetlen módon nem torolt meg a 3 bíró. Ennek ellenére sima meccs volt, mert sehogy nem  tudta az olasz utolérni Pétert.

Rimini 4

A következő egy nagyon gyors és sok versenyt megnyert mester, aki előtte egy németet ütött ki az esélyesek sorából és került ezzel az elődöntőbe. Csiki rendkívül higgadtan, tudatosan építette fel a mérkőzést. Egyre csak szerezte a pontokat, növelve ezzel a köztük lévő különbséget, a pást széléről a következő, a már döntőbe került olasz figyelte az eseményeket. (Ő volt a legmagasabban kvalifikált, amit a rajta lévő halálfejes ruha is mutatott). Ahogy közeledett a menet vége, úgy nőtt a főlény, természetesen Csiki javára. Egy fantasztikus tempóban bevitt pont után az utolsó 8 másodpercet más le sem játszotta az esélytelen olasz és feladta a meccset. Ahogy ezt látta, a már említett „halálfejes” versenyző, odament Péterünkhöz és jelezte, ő már annyira elfáradt, hogy e miatt nem tudja lejátszani a döntőt, így vesztett a "halál" Péter ellen és lett Csikós Péter aranyérmes, aki az utóbbi időben rendszeresen szállítja a dicsőséget csapatunknak. Így legyen a világbajnokságon is!

Gratulálunk Csiki!

Rimini 1

 

Rimini 2