• Híreink
  • Aranyeső — nem csak Yuccában…!

Aranyeső — nem csak Yuccában…!

… hanem Szigetszentmiklóson is — a WAKO Tököl Kupa elnevezésű Világkupa versenyén, amelyen 6 ország képviseltette magát 160 nevezéssel.

bevonulas

A Hunyadi Sportegyesület versenyzői közül először Tóth László lépett pástra light-contact kategóriában, ahol Beremend legrutinosabb masters versenyzője, Tóth István volt az ellenfele. Az első menet szoros küzdelmet hozott: Laci kis előnnyel zárta az első két percet, köszönhetően István sziklaszilárd testének, lelkének. A másodikban azonban felülkerekedett a jobb kondíció, és Laci — egyértelművé téve a különbséget — látványos pontokkal győzte le nagy tudású ellenfelét.

lacikupa

Mire az edző, Szűcs Zoltán, lejött a tatamiról és körülnézett, keresve Dr. Linczmayer Szilviát, kiderült: igaz ugyan, hogy később kezdett Lacinál, de ő már az első menetben, technikai KO-val legyőzte százhalombattai ellenfelét.

folyoson

Hiába, Szilvi megmutatta: igazi mágusa a pointfighting szabályrendszernek is.

szilvikupa

Röpke 8 órás várakozás után következhetett Koknya Péter a pointfighting küzdelmek sorozatában.

petibunyo

Ellenfele a Bécsben felkészülő magyar, Koller Zoltán, aki korrekt módon vállalta Péterrel ebben a szabályrendszerben a megmérettetést. Péter, viszonozva a szívességet, nem adott sok esélyt neki, hiszen villámgyorsan 11:1-es technikai KO-val — talán élete legjobb teljesítményét nyújtva — aratott látványos sikert. Végig uralta a mérkőzést, irányított, cselezett, talált — és fölényesen győzött.

petizolikupa

Nagy izgalommal vártuk utolsó erőpróbánkat, hiszen Tóth László ellenfele kick-light szabályrendszerben a világbajnok Szabó Árpi — alias Pumukli — volt. Igazi vagabund, aki hatalmas tudással és rutinnal rendelkezik. Az első menet egy-két pont különbséggel a veresegyházi mester javára dőlt el, köszönhetően elsősorben eredményesebb combrúgásainak. Apró módosítás a taktikán, és jöhetett a második két perc. Ismét csattantak a pofonok a remek tempójú mérkőzésen — de talán mintha egy kis fáradtság látszott volna Árpi mozgásán; ami nem az ütőerő csökkenésében, hanem a gyorsaságán látszott. Lacink, akinek helyén volt a szíve, a fülén is levegőt vége fokozta a tempót, és a hajrában a legjobbkor szerezve pontjait, kis különbséggel ugyan, de megnyerte a mérkőzést. Hatalmas siker; és amit a legjobb volt látni: Árpinak — aki ikonja sportunknak — nem volt kellemetlen megvárni az eredményhirdetést, és felállni a dobogó második fokára, eggyel Laci alá. Igazi nagysága a kick-boxnak, akitől bárki tanulhat — és nem csak technikát, hanem sportszerűséget, tisztességet is.

laciarpikupa

Az eredmény: 3 induló, 4 kategória, 4 arany!!!

Hatalmas siker — ami komoly erőt adhat sportolóinknak az év legnagyobb megmérettetésére: a november 6-11-én megrendezésre kerülő Budapesti Világbajnokságra.

Hajrá fiúk! Hajrá Szilvi! Hajrá Hunyadi!!!

dobogoscsoport