Best Fighter 2019

BFI

2019. június 14-16-án rendezték meg Riminiben a már hagyomássá vált Best Fighter Világkupát. 42 ország, 2760 nevezéssel támogatta a magas színvonalat.


Egyesületünk egy bérelt mikrobusszal vágott neki az akkor még nyugodt útnak. 200 kilométerre Riminitől azonban a kocsi megadta magát, így elég kalandosan folytatódott az utazás. A versenyzőket „kimentette” Körmend mestere, Andorka Imre, így ők időben odaértek a mérlegelésre, míg a többiek 9 órás várakozással tudták megjavíttatni a járművet. A megpróbáltatás, a pihenés hiánya, mindenkiben nyomot hagyott.

Bence1

 

Pénteken először Buttyán Bence lépett tatamira egy orosz ellenféllel. Rettenetesen izgalmas mérkőzést vívtak. Hol a villámgyors orosz vezetett, hol a fantasztikus ütemeket fogó Bence. A végére mégis az orosz örülhetett az egy pontos győzelmének. Ezt követően technikai fölénnyel nyerte a további mérkőzéseit és a súlycsoportot is.

Boldizsar

Következett Déri Boldizsár. Először erőnyerő volt, majd nem jelent meg az ellenfele. Ezek után ő is a későbbi győztest kapta ellenfélként, aki már az előző súlycsoportot is megnyerte. Boldizsár azonnal megszerezte az előnyt. Az olasz ellenfél egyenlített, aztán fej-fej mellett haladtak, végül azonban itt is egy pontos különbséggel alulmaradtunk. Kár volt érte. Mostanában Boldizsár folyamatosan ott van az ígéret kapujában, de egy pici mindig hiányzik a sikerhez. Majd legközelebb sikerül.

Mark

Mészáros Márk először egy olasz ellenfélnél tette le a névjegyét. Hatalmas akarattal kezdett, amit megérzett rajta az ellenfél. Eleinte próbált fölébe kerekedni a magyarnak, de Márk csak gyűjtötte a pontokat és folyamatosan növelte az előnyt. A küzdelem második felére azonban az ellenfél érezte, semmi esélye, így egész egyszerűen feladta a mérkőzést. A következő ellenfél egy német versenyző volt, aki előtte már talajmunkájával bizonyította, egy 2 méteres ellenfelet is könnyen legyőz. Márk kicsit idegesen kezdett, majd szép magyar pontok következtek, az ellenfél azonban ismét felülmúlta a Hunyadis versenyzőt. Márk végül a harmadik helyen végzett. Gratulálunk!

Peter 2

Este, az egész napos segítség nyújtás után vehette fel a védőfelszerelését újra Koknya Péter. Két súlycsoportban is indult. Az első megmérettetés nem úgy sikerült, ahogy terveztük, de a második pontszámokban már sokkal szorosabb eredményt hozott. Péter egy fantasztikus tempójú kézhát ütéssel szerzett tapsot a közönség köreiben. Végül alulmaradt, de szépen helytállt a küzdelmekben. Példamutató, milyen önzetlenül segíti csapattársait. Szabadidejét nem sajnálva utazik versenyre még akkor is, ha neki nincs mérkőzése, csak hogy segítsen. Köszönjük Péter!

Bence3

Másnap a light contact küzdelmeket bonyolították. Ismét Buttyán Bence kezdett, ezúttal egy olasszal. Mivel fejét gyönyörűen mozgatta még támadás közben is, így az ellenfél rendszeresen csak a levegőt püfölte. Meggyőző fölénnyel, 3:0-s egyhangú pontozással hozta a meccset. A következő ellenfél már nagyon komoly színvonalat képviselt. Ide-oda záporoztak a pofonok, de egy kicsivel mindig több pontot ért el az olasz. A második menet elején Bence került fölénybe, de elfáradt, így nem tudott fordítani. Kár azért a két hét betegségért, ami a versenyt közvetlenül megelőzte.

Dominik

Domokos Dominik egy olasz ellenféllel kezdett, aki tudása alapján nem ebbe a kategóriába kellene, hogy tartozzon. Ennek ellenére A Hunyadis fiú határozottan kezdett és többször is sikeresen találta el ellenfelét. Ekkor az olasz egy kegyetlen erejű rúgással érintette Dominik hasát. Időbe tellet, mire magához tért Grabovszky mester tanítványa, de becsületére válljék, ismét felvette a kesztyűt. Aki kapott már nagyot a hasára, az tudja, mennyire nehéz testileg és lelkileg kezelni azt. Dominiknak sikerült. A győzelem ezúttal nem ment, de gratulálunk ahhoz, hogy helyén volt a szíve. Ellenfele később simán nyerte a súlycsoportot.

Levi1

Végül László Levente zárta a küzdelmek sorát. Az ellenfél egy agilis olasz volt, aki folyamatosan ütött, még azzal sem törődve, ha közben ő is kap. A taktika a szurkálós küzdelem volt, ami ugyan szép pontokat hozott, mint például egy gyönyörűen kivitelezett fej rúgást, de összességében ezúttal az ellenfél volt eredményesebb.

Hajrá Hunyadi!