Nádudvar Kupa

megny

Nádudvar, 2019. 11. 09. Országos verseny, 37 csapat, 450 nevezésével. Komoly versennyé nőtte ki magát a pár évvel ezelőtt indult kezdeményezés. Megadták a szervezők a módját, mert ünnepélyes keretek között nyitotta meg a versenyt a polgármester asszony és a verseny támogatója. Már akkor érezhető volt, hosszú és küzdelmes nap vár ránk.

Egyesületünk talán még soha nem képviselt minket ennyi résztvevővel. 13 harcosunk szemében csillogott a lelkesedés. Valami elindult…

sári

Henczler Sári: egy csepeli versenyző ellen kezdett. Az első  menetben kiegyelített volt a meccs, a második menet elején az ellenfél pár pontos előnyre tett szert, így menni kellett előre. A csepeli lány ezt ügyesen kihasználta, kontrákkal gyűjtötte a pontokat, végül győzött. Sárinál a fejlődés iránya a támadások gyorsaságának, hosszának a fejlesztése.

Mira

Murányi Mira: Súlycsoportjának egyik legjobb versenyzőjével találta szemben magát. A békéscsabai lány már több nemzetközi versenyen is győzni tudott. Mira nagyon szépen tartotta a lány ellen a küzdőtávolságot és a lány támadásait is sikerült párszor hárítania, de végül győzött a rutinosabb, jobb versenyző. Miránál az ütések dinamikájára kell majd a hangsúly helyezni.

István

Szénási István: két szabályrendszerben is indult. Először Point Fightingban lépett tatamira. Egy kondorosi versenyzővel kezdett, akinél jobbakat is
legyőzött már. Ezúttal a támadások megálltak félúton, nem sikerült pontot elérni velük. Istvánnál nem is annyira a technika, sokkal inkább a versenyrutin hiánya okozhatta, hogy ezúttal alulmaradt.
Light Contactban egy tiszatenyői versenyző ellen kezdett, aki nem tudott István ellen semmit tenni. Rövid sorozatokkal gyűjtögette a pontokat, végül 3-0-s egyhangú pontozással nyert. Pisti második ellenfele egy körmendi versenyző volt, akivel egy igen szoros meccset sikerült játszani. Technikailag kicsivel István volt a jobb, de szabálytalanság miatt többször pontlevonassal súlytották. Emiatt végül két bíró az ellenfelét hozta ki győztesnek. A meccs szorosságát jól mutatja, hogy egy bírónál még a pontlevonások ellenére is Pisti nyert. István harmadik ellenfele újra egy körmendi versenyző volt. Ezzel az ellenféllel egy szinten voltak tudásban, így minimális különbség volt a versenyzők között. A meccs végére mindkét versenyzőt többször kellett figyelmeztetni különböző szabálytalanságok miatt, végül 3-0-ra a körmendi fiú nyert. István első Light-Contact versenyén vett részt, jó meccseket játszott, de rutint kell szereznie.
A turai csoport összességében 1 bronz (Sári), 1 ezüstéremmel (Mira) és egy negyedik hellyel (István LC) zárt.

B. K.

Nimród

A Hunyadi SE Mátyásföldi csoportjából, 6 fő indult a Nádudvari Kupán.
Elsőként -a gyakorló kezdő versenyzők közül- Lőrincz Nimród létett tatamira, a -24kg-osok mezőnyében. Nimród ügyesen kezdett,  irányította a küzdelmet. Végig hidegvérrel küzdött, és irányította a mérkőzést, de sajnos az utolsó másodpercekben egy ponttal alulmaradt a küzdelemben a békéscsabai versenyzővel szemben.

ln

Következő indulónk, Németh Márk már a versenyzők -27kg os csoportjában indult. Márk nagyon magabiztosan nyerte első mérkőzését egy ráckevei fiú ellen. A döntőben mindösszesen 3 ponttal kapott ki az európa bajnoktól. Így ezüstérmes lett.

dn

Domokos Nadin is a gyakorló küzdők között indult. Kimagasló lábtechnikáját nagyon szépen tudta kamatoztatni csepeli ellenfele ellen, több 2 pontos fejfúgás segítségével, 10-0 pontkülönbséggel -TKO-val- előbb sikerült befejeztetnie a küzdelmet. Nandin I. helyen végzett.

fa

Fóthi Attila a +47kg-os mezőnyben sajnos azonnal a súlycsoport győztessel került össze. Tisztességgel helytállt, végig küzdött, de sajnos alulmaradt a küzdelem során.

m

Balog Marcellre nagy feladat várt a -52 kg-osok mezőnyében. PF és LC szabályrendszerben is indult. PF küzdelmekkel kezdett, ahol az első mérkőzésén egy kellemetlen rúgást kapott a hasára. Ennek dacára harciasan végig küzdötte a mérkőzést, de sajnos elvesztette. A soron következő bronz meccset -még az előző sérüléssel küszködve- magabiztosan nyerte a békéscsabai fiú ellen. Ezt követően élete első LC küzdelme során a mérkőzés utolsó 30 másodpercében képes volt megfordítani a küzdelmet és megnyerte a mérkőzést. A döntőbe jutásért egy nála tapasztaltabb szigetszentmiklósi versenyzővel küzdött, ahol alulmaradt a küzdelemben.

dd

Ahogy már eddig megszoktuk  Domonkos Dominik az esti órákban lépett tatamira LC szabályrendszerben és meggyőző fölénnyel nyerte a mérkőzését bajnai ellenfelével szemben. A döntőben egy székesfehérvári versenyzővel került össze, ahol keményen, bátor harcos módjára, a határait átlépve küzdött, és ezüstéremmel távozott.
csoportunk mérlege: 1 arany, 2 ezüst, 1 bronz

G.L.

BB

A Hunyadi „idősebb” csoportjából először Buttyán Botond lépett a tatamira, ellenfele legnagyobb bánatára. Botond olyan gyorsan mozgott a talajon, hogy csak kereste az ellenfele, de nem találta. Ahogy rúgott, Botond már nem volt ott, ha pedig kézzel indult, kiváló ritmusban alkalmazott fogadó kézhát ütéseket kapott. A különbség csak egyre nőtt, de az ellenfélnek nem volt ellenszere, így egy kíváló kezdő mérkőzés alapozta meg az amúgy is jó hangulatot. A következő küzdőfél az európabajnok volt. Tudtuk, mit fog csinálni, mégsem volt képes a Hunyadis fiú ezt megakadályozni. Itt még túl nagy volt a tudáskülönbség, de figyelembe véve Botond fejlődését, csak egyelőre. Így is szépen csillog az az ezüstérem.

Bence

Következett a idősebb testvér Bence, aki leutánozta öccse első mérkőzését. Vitathatatlan fölénnyel, végig irányítva a küzdelmet, techinkai fölénnyel nyert és került a döntőbe. Ott egy ÁDSK-s kickboxos fogadta. Már az első pillanatban láttuk, ő már komoly színvonalat képvisel. A kezdeti tapogatódzást vilámgyors megindulások jellemezték. A kölönbség csak az volt, hogy Bence képviselte a gyorsabb titulust. Hiába minden koncentráció, kontra vagy támadás, csak technikai különbség lett a vége, így megszületett az első aranyéremünk.

bold

Déri Bolgizsár sem viselkedhetet másként, mint csapattársai. Ő is TKO-val kezdett és neki is csak az árnyékát látta az ellenfél. Jól hatott a feszültség Boldira, mert nem az idegesség, hanem a gyorsaság nőtt benne. A döntőben nem tűnt kiszámíthatatlan a másik versenyző mozgása és –hála Istennek- ezt Boldi is így érezte, mert meggyőző különbséggel vitte át akaratát a másikra és csak egyetlen ponttal maradt el a TKO-s győzelemtől. Számolásunk már kettőig tartott, amikor érmeink között az aranyokat összesítettük.

Ari

Koncz Arikán bemutató mérkőzéssel valósította meg a tűzkeresztséget. Ellenfele egy nyíregyházi lány volt. Tudjuk, ők a kemény stílust képviselik. Így is készültünk a küzdelemre. Az első pillanatokban látszott minkét fél nyerni jött, mert határozottan és keményen ugrottak egymásnak. Két akarat csapott egymásnak és ilyenkor az nyer, akié az erősebb. A belharcokból rendre Arikán került ki eredményesebben és amikor nőtt mindkét oldalon a fáradtság, ezt még meg tudta toldani a szívének erejével és végül izgalom nélkül várhattuk, kire mutat győztesként a főbíró. Megszületett a harmadik aranyérem.

b2

Következtek számunkra a light küzdelmek. Buttyán Bence kezdte a harmadik küzdelmét. Érződött, nem akkor kezdődött számára a nap, így okosan beosztotta erejét és csak annyit tett a mérkőzésbe, ami egyértelmű különbséget mutatott számára. A rákövetkező fiú mozgása azt mutatta, ő a kemény harcosok közé tartozik. Pofonok csattantak itt is, ott is, de talán Bence volt pontosabb. Ekkor egy kőkemény fordulásos rúgás indult a levegőben és csapódott Bence hasába. Aki kapott már hasonlót, azt tudja, mekkora erő kell ahhoz, hogy ismét lábra álljon egy ilyen fájdalom után. Bencét azonban nem olyan fából faragáták, hogy egy ilyentől megadja magát. Nem csak hogy felállt, de mintha mi sem történt volna folytatta a küzdelmet. Hasonló mennyiségű találatot osztottak ki, de abban reménykedtünk, a bírók is úgy látják, a pontosság minket erősít. 2:1 arányban azonban alul maradtunk. Jött a bronz meccs. Ez Bence első light mérkőzéséhez hasonlóan nem hozott komoly izgalmat, mert egyértelmű fölénnyel uralta a tatamit, sőt volt annyira korrekt, hogy visszafogta találatai erejét, hogy ne „bántsa” fáradt ellenfelét. Egy bronzérem csak azért, hogy minden fajtából legyen csapatunk birtokában.

peter

Végül egy karmester, aki győzelem és vereség ura egy versenyen. Koknya Péter így látta el feladatát egyesületünk képviseletében.

ossz

Felemelő élmény volt ennyi Hunyadis között élni meg ezt a napot. Sikereket, fáradtságot, örömöt és a legfontosabbat, a reménykeltő jövő szelét!

Hajrá Hunyadi!