Mikulás Kupa

Egyesületünk 7 fővel képviseltette magát a december 15-én megrendezett Mikulás Kupán, melynek az ország 31 egyesületének 222 nevezése adott megfelelő rangot.

IMG 20191215 103441 1

Egyesületünk 7 fővel képviseltette magát a december 15-én megrendezett Mikulás Kupán, melynek az ország 31 egyesületének 222 nevezése adott megfelelő rangot.

Boti renamed

A point fighting küzdelmekkel kezdődött a megmérettetés. A felnőtt csoportból először Buttyán Botond lépett tatamira. A legutóbbi versenyen már bizonyította, tudása sokat fejlődött az utóbbi egy évben. Ezúttal szerencséje volt a sorsolással, mert erőnyerőként került a döntőbe. Ott az ellenfele az a fiú volt, aki előtte Marcit győzte le. Először tapogatódzással kezdett mindkét versenyző, majd egy szép hátsó egyenessel szerzett pontot Botond. Sok taktikai elmozgás történt és kevés akció, amit végül az ellenfél egy magabiztos ponttal tört meg. Döntetlen. A második menet végén pedig ismét a másik volt eredményesebb, így egy ponttal Botond ezúttal alul maradt. Levontuk a megfelelő tanulságot és javítjuk a hibákat.

Boldi

Másodiknak Déri Boldizsár állt a bírák és a ráckevei kickboxos elé. Elég kevés akció történt a mérkőzés elején, de ahogy Boldizsár ráérzett arra, hogy ő a gyorsabb, egyre több akcióval támadott sikeresen, így teljes nyugalommal vártuk a második menet végét. A végeredmény magabiztos különbség, 8:0 a javunkra. Látszik, hogy Boldi az utóbbi időben jóval több energiát fektetett a felkészülésbe, ezért ez a szép teljesítmény. 1 arany.

Boldíj

 

Bence

Következett Buttyán Bence, aki a világbajnokságon harmadik helyet szerzett békéscsabai harcossal mérte össze a tudását. Mindketten villámgyorsan mozogtak a talajon és reagálták le a másik mozdulatait. Vége az első menetnek és minimális különbséggel vezet az ellenfél. A második menet is nagyon szorosra sikeredett. Fej-fej mellett haladtak, míg 10 másodperccel a vége előtt 5:3 volt a békéscsabainak. Indulni kellett, mert más esély nem volt. Az ellenfél csak erre várt és azonnal kontrázott. A végeredmény 6:3. Ezúttal a gyönyörű helytállás jutott a Hunyadis fiúnak.

Bence díj

Bence nem várt sokat a visszavágóra, ugyanis a light contactban ismét ugyanaz volt az ellenfél, aki arra alapozott, hogy ugyanúgy, villámgyors pontokkal szerzi meg a győzelmet. Bence azonban gyönyörűen, kettős fedezékkel hárította a rúgásokat és eredményes sorozatokkal, illetve azt lezáró horgokkal gyűjtötte a pontokat. Telt az idő és a különbség csak egyre nőtt egészen addig, amíg a második menet közepén az ellenfél már érezte, nincs esélye. Így látta ezt három bíró is. Következett a döntő a szigetszentmiklósiak reménységével. Az elődöntőben már láttuk, kemény az ellenfél. Ennek megfelelően határozottan indult rá a nagyobbik Buttyán testvérre, aki viszont olyan gyorsan mozgott és osztotta a pofonokat, hogy ezt a tudáskülönbséget már nem tudta keménységgel pótolni. Jött a finis, ahol a megfelelő kondíció csak rátett egy lapáttal az előnyre. Ez a mindent egy lapra feltevő ellenfél arcán azonban egyre több piros foltot okozott. Végül Bence kezét emeli fel a főbíró, jelezve egy újabb Hunyadis aranyérem született.

Levente

László Levente is lightban tette magát próbára. Az eredményes felkészülés bizakodással töltött el minket és ennek megfelelően kezdődött a mérkőzés. Szép ponttal szerezte meg Levi a vezetést. A folytatásban az ellenfél azonban bekapcsolta a rakétákat és csak úgy ontotta az ütéseket. Ez a stílus komoly gondot okozott a Hunyadi versenyzőjének és a folytatásban sem találta meg az ellenszert. Ezúttal nem sikerült a négy közé jutás. Tudjuk, mire kell legközelebb jobban figyelni és ennek megfelelően fogunk készülni a továbbiakban.

Marci A fiatakorúak csapatának első versenyzője, Balog Marcell PF-ban kezdett, ahol nagyon szoros fej-fej melletti eredménnyel, de a bírók, 1 ponttal jobbnak látták nádudvari ellenfelét.

Attila

Ezt követően Fóthi Attila PF mérkőzése kezdődött. Attila a szigetszentmiklósi ellenfelével egy nagyon szoros meccset játszott, amely végig az idegek harcáról szólt. A rendes játékidőben nem bírtak egymással, így a hosszabbításban az utolsó másodpercekben eldőlt, sajnos az ellenfele megy tovább. Attila eddigi legtaktikusabb mérkőzését láthattuk, nem engedett ki, végig ott volt az ellenfelén.

Ismét Balog Marcell következett LC-ban, ahol a nagyobb rutinnal rendelkező szigetszentmiklósi ellenfelével szemben alulmaradt.

2jpg

Végezetül Sárvári Bálint LC küzdelmeit izgulhattuk végig, de a 4 közé meggyőző fölénnyel beverekedte magát, és legyőzte körmendi, majd a döntőbe jutásért debreceni ellenfelét is. A döntőben a tapasztaltabb szombathelyi versenyzőt látták jobbnak a bírók, így egy ezüstérem lett a jutalma.

A végeredmény két arany, három ezüst és egy bronz érem. Szép lezárása volt ez az idei évnek.
Hajrá Hunyadi!