• Híreink
  • Jó-bor is megárt a sok! Kickbox Országos bajnokság, 2021.

Jó-bor is megárt a sok! Kickbox Országos bajnokság, 2021.

nyitó


2021. szeptember 12-én rendezték meg a Magyar Országos Bajnokságot. Csapatunkat két fő képviselte. Buttyán Bence és Koknya Péter. A Pandémia alaposan megtépázta spotunkat, ami az indulók létszámán látszott. A küzdőkön már a bemelegítés alatt látszott, hogy ismét meg kell szerezni a verseny rutint, mindenki idegesebb volt a szokásosnál. A bírókon pedig a teljesítményükből tudtunk ugyanerre következtetni.

Bence

Buttyán Bence kezdett a Király Team versenyzőjével, Vörös Gáborral. Rendkívül gyors és taktikus mérkőzést vívtak egymással, végig fej-fej mellett haladva egymás mellett. Többször megpróbált meglépni a csepeli fiú, de Bence rendre felzárkózott, köszönhetően a gyönyörű kontráinak. Többször nagyon tisztán lefogadta kézzel és lábbal egyaránt. A harmadik menet végén, 15 másodperccel a vége előtt 8:7-re vezetett az ellenfél. Ekkor volt egy kis koncentráció hiány a Hunyadi tehetséges versenyzőjénél, mert hirtelen kapott 3 pontot, ami eldöntötte a küzdelmet. Gyönyörű játékkal maradt alul Bence, gratulálunk neki.

peti 1

Koknya Péter következett, az ellenfél Beremend versenyzője, Sági Zoltán. Viharosan kezdett Péter. Szinte még fel sem ocsudtunk, ő már 5:0-ra vezetett. Határozottan, sok letámadással irányította a küzdelmet. Rendre leindulta a Beremendi versenyzőt. Az ötödik pontja után összeléptek, Zoltán megsérült, és nem folytatta a mérkőzést.

Dobogó

A második ellenfél a Debreceni Team tagja, Opauszki Dávid. Rutinos versenyző, aki most jött fel ebbe a súlycsoportba. Nagy hullámok jellemezték a küzdelmet. Egyszer egyik, utána a másik szerezte a pontokat. Ezúttal is Péter kezdett jobban és elhúzott 4-5 ponttal. Az Békéscsabai sem hagyta annyiban, 5:4-re zárkózott fel. Pár másodperc volt csak hátra amikor ismét Péter volt az eredményesebb, 6:4. A második menet is ugyanígy alakult, jó pár ősz hajszálat szerezve ezzel a két edzőnek, Csikós Péternek és Szűcs Zoltánnak. Ami viszont nagyon bíztató volt, hogy Péter rendre alkalmazta a segítő taktikát. Jött a mindent eldöntő harmadik menet. Először Péter szerzett pontokat, majd Dávid tette ugyanezt. Pár másodperc a végéig és Péter még 1 ponttal vezet. Érzi ezt a csabai is, támadni kényszerül, amit a Hunyadis azonnal kihasznált és már 2 ponttal vezet. Egyre nő a feszültség, pörögnek a másodpercek és igen, Péter nyert, Országos Bajnok és ezzel válogatott lett. Évről-évre egyre csak érett, mint a jó bor és most ennek eredményét is tapasztalhattuk. Nagyon megérdemelted Péter. Edzettél végig szorgalmasan, kitartóan és most aranyérmes lettél. Az ellenfél viszont biztosan azt gondolta, hogy Jó-Bor is megárt a sok.

együtt

Hajrá Hunyadi!