• Híreink
  • Egyesületünk április 15-én Ausztriában vett részt, az ASVÖ Junior Challenge elnevezésű versenyen, Mattersburgban.

Egyesületünk április 15-én Ausztriában vett részt, az ASVÖ Junior Challenge elnevezésű versenyen, Mattersburgban.

Osztrák

8 Hunyadis mérte össze tudását az ottani legjobbakkal.

Összesített eredményünk: 6 arany, 3 ezüst és 4 bronzérem, mellyel az induló 26 egyesületből az összesített éremtábla alapján a 4. helyet szereztük meg!

A verseny hangulatát, Hunyadisaink eredményességét leginkább a velük készült riportok mondják el: 

Domokos Dominik nyilatkozata:

„Szerintem a helyszín nagyon jó volt, a rendezők is kedvesek voltak. A pástokon ugyan néha problémákkal küszködve, de jól irányították a meccseket és a díjátadáson is kedvesek, jó fejek voltak. A 74 kg-os súlycsoportban kezdtem egy pörgősen dolgozó fiúval. A rúgásait jól ki tudtam mozogni és meg tudtam verni. Utána a 84 kg-sok között egy barátságosra tervezett meccsen vettem részt, de mivel az ellenfelem mindenképp győzni akart ezért nagyobb bunyó alakult ki, de végül nagy pontfölénnyel tudtam megnyerni. Következtek a ligh contact-os meccseim a 74 kg-os súlycsoportban ahol egy szimpatikus Osztrák fiúval kezdtem. Nagy pontfölénnyel nyertem, de az ellenfelem nagyon kedves volt a meccs után is. Ezután a kicklight 74 kg-ból ismert fiúval játszottam. Megint lábbal próbálkozott, viszont testen jól le tudtam bontani, ezért a második menetben fel is kellett adnia. Így minden kategóriában nyertem és három aranyat tudtam szerezni az egyesületnek.” Hogy értékeled a napot? „Én igazán jól éreztem magam a nap során. A hangulat jó volt a csapatban is egymásnak szurkoltunk. Mindenki jól szerepelt, odatettük magunkat, sok érmet tudott szerezni az egész egyesületünk.” Mik a további terveid ebben az évben? „Elsősorban a versenyeimet megnyerni, a Magyar Országos Bajnokságon mindkét kategóriámat megnyerni, végül pedig az Európabajnokságon a legjobbat kihozni magamból és a legjobb eredményt elérni”

Domokos Nadin nyilatkozata:

Milyen volt a verseny? „Nekem tetszett, jól megszervezték, igaz a másfél-két órás csúszás nem jött túl jól, de mindig van valamennyi. Nagyon gyorsan pörögtek a meccsek és ezért sok lett a csapaton belüli összecsúszás, de edzőink kis segítséggel meg tudták oldani. Sajnos a többiek meccseiből szinte semmit sem láttam néha, néha részleteket.” Milyenek voltak az ellenfelek? „Az én mezőnyöm többnyire erős volt. Mindenki jól felkészült. -55 kg-ban és a grand championban is a világranglista elsőjével vívtam a döntőket. Kicsit tartottam tőle, mert ismeretlen volt számomra, még nem küzdöttünk soha, de ez most megtörtént, fel tudok belőle készülni és így remélem a nagyobb világversenyeken le tudom majd győzni. A -60 kg döntőjét egy tehetséges magyar Debreczeni team-es lánnyal vívtam.” Hogy sikerült a verseny? „Az -55 kg-ban 2. lettem, ott 4 meccset vívtam. 12-en voltunk, a -60 kg-ban 16-an voltunk, ami 3 meccs, és a grand championban 8-as tábla volt, ott is 2. lettem, így tehát egy arannyal és 2 ezüsttel lettem gazdagabb.” Hogy érezted magad? „Az elején bennem volt az az izgulás, de próbáltam magam fölszívni. Szerintem lehettem volna akaratosabb, meg valamikor gyorsabb is. A következő versenyre ezeket kijavítjuk.”

Sipos Erik nyilatkozata:

Erik, hogy érezted magad a versenyen? „Nagyon izgultam, mivel ez volt életem második versenye. Egy német sráccal bunyóztam, aki két fejjel magasabb volt nálam. Nagyon sokat rúgott fejre, ezért nem tudtam végig vinni a versenyt, feladtam. Egy bronzérmet sikerült szereznem és fel is álltam a dobogóra.” Le tudtál vonni valamilyen tanulságot ebből a versenyből? „Többet kell figyelnem a védekezésre, és sokat kell még edzenem!”

Kopp Szilárd nyilatkozata:

A verseny nekem nagyon tetszett, szuper hangulata volt. Én OC -63 kg-ban és Grand Championban indultam. -63 kg-ban egy osztrák ellenféllel kezdtem, sajnos 3 ponttal vesztettem. Kicsit csalódott voltam, mivel 1 hónappal ezelőtt Pozsonyban még magabiztosan nyertem ellene. Javítanom kell még a megindulásaimon és hogy hamarabb felpörögjek, így talán legközelebb újra én leszek a jobb. Grand Championban most indultam először, ellenfeleim mind magasabbak voltak. Első küzdelmemben 2 ponttal nyertem, második ellenfelemtől pedig 4 ponttal vesztettem. Sajnos így csak egy második helyet értem el, de ennek is nagyon örülök. Nagyon hasznos volt nálam jóval magasabb ellenfelekkel is gyakorolni."

Kopp Nándor nyilatkozata:

"Nagyon jól éreztem magam az Asvö Junior Challengen. A kategória amiben indultam OC -47kg. Az első ellenfelem egy ausztriai fiú volt és a küzdelem viszonylag zökkenőmentesre sikerült. A második ellenfelem is szintén osztrák volt, de már rutinosabbnak éreztem. Gyors megindulásokkal és rúgásokkal szereztem a pontokat. A további terveim a jövőben, hogy minél többet edzek és fejlődjek. Amit javítanék magamon, hogy még gyorsabb és határozottabb legyek. Az így elért eredményem 1 aranyérem."

Összesített eredményünk: 6 arany, 3 ezüst és 4 bronzérem, mellyel az induló 26 egyesületből az összesített éremtábla alapján a 4. helyet szereztük meg!

Éremtábla

Domokos Dominik 3 X I. hely (2 kicklight, 1 light contact)

Domokos Nadin I. hely; II. hely; Grand Champion II. hely

Kopp Nándor I. hely

Balogh Marci I. hely; III. hely

Kopp Szilárd II. hely Grand Champion

Sipos Erik III. hely

Grabovszky Mihály III. hely

Fóthi Attila III. hely

És mindez képekben: 

sorban

Mindenki egy képen

És a mostani legeredményesebb versenyzőnk: 

Domi grjpg

Hajrá Hunyadi!