WAKO Europian Cup

A Hunyadi életében a május egy versennyel kezdődött. Szarajevóban rendezték meg az Európa Kupát. Mérlegünk: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz.

Csarnok

Hogy miként látták a versenyzők a történteket, azt az alábbi riportokból tudhatjuk meg.

Lőrincz Nimród: Hogy érezted magad a versenyen? „Először egy light contact meccsem volt. Nagyon sokat kellet várnom, mire elkezdődött. Kicsit izgultam. Nagyon meg akartam verni az ellenfelet, nem voltam koncentrált, ezért ki is kaptam tőle. A másik meccsem meg hamarabb volt, mint ki volt írva és futottam le. Meg is intettek, mert késtem. Ott viszont sokkal jobban helyt álltam. Végig vezetett a srác, de visszahoztam a végén, de mégis megvert.” Pár másodperccel a vége előtt, még három nullára vezettél. Mi történt abban az utolsó pár másodpercben? „Nem tudom, elég rossz.” Indulsz még máskor is kicklightban? „Persze!”

Domokos Dominikot kérdezem a light után, most a sérülésed kapcsán? „Egy kicsit lelkiismeret furdalásom van, mert jobban is sikerült volna. Az első pillanatban rosszul terheltem a térdem. Rosszul jött ki a lépés. Jobban is mehetett volna, főleg ha nem vagyok sérült, de a kicklightot így is megpróbáltam a sérült térdemmel. Ott jobban is mehetett volna, mert nem fájt csak ha jobban ráterheltem. Azért sikeresen le tudtam hozni. Kézzel meg lábbal is meg tudtam verni. A következő meccsemen pedig meg már a bírók is nagyon ellenem voltak és pontozással is nagyon elcsalták az ellenfelemnek. A térdem is egyre rosszabb lett. Így végül fel kellett adnom az első menet után.” Azért kihoztad ebből, amit lehetett, gratulálunk! „Köszönöm!”

Fóthi Attila: Milyen volt a verseny? „Jó volt, csak fárasztó volt nagyon.” Vezettél sokáig az első részben. Mi az, ami megfordította a küzdelem kimenetelét? „A kondi nem volt még elég jó. Ezen kell fejleszteni majd.” Mit üzensz az utánad következőknek? „Sok sikert nekik!”

Sipos Erik: Milyen volt itt Szarajevóban? „Nagyon jó volt. Kikaptam ugyan, de most sokkal jobban helyt álltam, mint az előzőknél.” Mit üzensz a többieknek? „Hogy nyerjenek!” Mit kell tenniük ahhoz, hogy nyerjenek? „Edzeni!”

Verbai Nimi első meccsét megnyerte, de sokáig vezetett az ellenfél. Hogyan tudtad megfordítani? „Rájöttem, hogy indulnom kell és nem szabad kontrázni olyan sokat.” Ez volt tehát a titka és kondiban hogy bírtad? „Javítanom kell a kondíciómat.” Fogod bírni a következő meccseket? „Reményeim szerint, igen.” Mit üzensz a többieknek? „Hogy soha nem hátra mozogjanak, próbáljanak meg körbe-körbe és ne szoruljanak be a saroba!”

Kopp Nándor: „Most először vettem részt a Szarajevó Európa Kupán, ahol nagyon jól éreztem magam. Indultam kezdőben is, ahol az első helyen végeztem. Ekkor még kicsit fáradt voltam a korai indulás miatt. A rendes 47-kg-ra jobban összeszedtem magam, és nagyon örültem, hogy akivel életemben először küzdöttem Karlovacban, és nem tudtam pontot elérni, most hármat is sikerült. Harmadik helyezést értem el. Sokat készületem a versenyre, úgy gondolom, jobbak lettem a megindulásaim. Egy dolog nem tetszett csak, hogy lehetett az épületben dohányozni.”

Kopp Szilárd: „Ez a verseny kimondottan tetszett a szervezés és a hely hangulata miatt. Csak egy versenyszámban indultam, ahol egy nálam jóval tapasztaltabb ellenféllel lettem összesorsolva. Sajnos veszítettem, de magamhoz képest szerintem jól teljesítettem, de így sajnos nem értem el helyezést. Sok tapasztalatot szereztem, és az előző versenyemhez képest sokat fejlődtem. Az út hosszú még, de egyszer csillogni fog az arany. Verseny után jól esett a közös lazító fürdés a csapattársaimmal.”

Domokos Nadin: Milyen volt a verseny? „Nekem kimondottan tetszett, nagyon jó volt a hotel ahol ezt megrendezték. Sajnos megint volt egy - másfél órás csúszás, de ezt már megszoktam. Szerencsére nem volt sok összecsúszás.” Milyenek voltak az ellenfelek? „Mind a két súlycsoportban kiemelt voltam, így sajnos csak két meccsem volt. A -60 kilóval kezdtem és nem igazán lehetett tudni bármi erről a lányról, de kicsit izgultam. Sajnos elveszítettem ezt a meccset. Ez után a bunyóm után szétestem, de próbáltam magam összeszedni. A -55 re sikerült is és szerintem már sokkal vehemensebb voltam. Ezt sikeresen megnyertem.” Hogy sikerült a verseny? „-60 kilóban 2. lettem a -55-ben pedig elhoztam az aranyat.” Hogy érezted magad? „Izgultam, de mivel délután voltam próbáltam nem erre koncentrálni, hanem a többieket segíteni és nézni, támogatni. Nekem egy hatalmas élmény volt, örülök, hogy végül elmentem és nem hagytam ki. A -60 ban lehettem volna koncentráltam (fejben is) és akaratosabb.” Mik a tervek ebben az évben vagy akár továbbiakban? „Az eddigiek. Minél több tapasztalat és versenyrutin szerzés. Válogatott szeretnék lenni és az EB n a legjobbat nyújtva akár dobogóra állni vagy meg is nyerni.”

A verseny képekben: 

Ati

Domi

Nadin

Nándi

Nimród

Nagy csapat

Gratulálunk mindenkinek!

Hajrá Hunyadi!