• Híreink
  • 2023. Országos Bajnokság, Esztergom

2023. Országos Bajnokság, Esztergom

Elérkezett az Országos Bajnokság ideje, ahol nem csak az dőlt el, kik a legjobbak, hanem az is, hogy kik kerülnek be a nemzeti válogatottba.

Össz fotó

Ennek megfelelően népes mezőny gyűlt össze, ráadásul a legjobbak közül. Sajnos, egyik nagy esélyesünk Domokos Dominik sérült, így nem tudott indulni, de a jövőben ő fogja segíteni egyesületünk kickoxosainak munkáját.

A szombati nap Fair-play díját Sipos Erik kapja, mert –ugyan nem indult- ,de nem csak hogy ellátogatott a versenyre szurkolni a többieknek, hanem folyamatosan segített nekik bemelegíteni, illetve vigasztalta azokat, akiknek nem úgy jött össze a meccs, ahogy várták. Köszönjük! Természetesen édesanyja nélkül ez nem ment volna. :-) 

Csikós Péter és családja, köztük Csikós Nóra szintén erősítette csapatunkat.

Ezúttal is a résztvevők nyilatkoztak arról, hogy sikerüllt nekik az OB. 

Attila

Fóti Attila: Ati, hogy sikerült a versenyed? „Sikerülhetett volna jobban is.” Vagyis? „Hát, kettőből kettő vereség.” Mi volt a bibi? „Hát, megint a kondi, meg hát megint tapasztaltam, hogy jók az ellenfeleim, de majd jobb lesz ez még.” A kondira hogy fogsz jobban készülni? „Több edzés, meg jobban odateszem magam.” És a technikában mi az, amiben fejlődnöd kell? „Gyorsaságban.”

Marci

Balogh Marci: Marci, hogy sikerült a versenyed? „Nagyon jól sikerült a verseny, bár nem sikerült elérni az első helyet. Jó bunyónak tartom azokat, amiket sikerült összehozni.” Kihoztál mindent magadból? „Igen.” Mi az, amiben még fejlődni akarsz? „Én úgy érzem, hogy a kondit még kellene fejleszteni.” A technika rendben volt? „Nagyjából igen.”

Vadi

Lőrincz Nimród: Vadi az első országos bajnokságon. Mit érzel? „Örülök, mert a beremendiek közül már két embert is legyőztem, és ez jó. Ott voltam fejben. Nagyon jó érzés, hogy országos bajnok vagyok konkrétan, szóval ennyit tudok mondani.” Mit vársz a kicklight-tól? Ez ugye a második kicklight meccsed lesz, ami következik. „Ezeket a meccseket megpróbálom élvezni, de nyilván azokat is meg akarom nyerni.”

A kicklight mérkőzésén egy szuperláb fiútól kikapott ugyan Vadi, de szépen helytállt ott is. (szerk: Sz. Z.)

hátak

Kopp Nándor: „Nagyon vártam már az idei OB-t, a sorsolás alapján úgy gondoltam, van esélyem egy nyert meccsre. Sajnos még nem értem az okát, miért nem tudtam jól teljesíteni, kihozni magamból a maximális tudást. Veszítettem. Remélem a versenyrutinnal, nyári edzőtáborokkal sokat tudok fejlődni a jövő évi versenyszezonra.”

Szilkó

Kopp Szilárd: „Sokat készültem az idei OB-ra. Úgy érzem, sikerült kihozni magamból, amit jelenleg tudok. Sajnos a döntőben egy nagyon szoros meccs végére elfáradtam, így a hosszabbításban már alulmaradtam. Ennek ellenére nagyon boldog vagyok, hogy a diákolimpiai kudarc után fordítani tudtam. Nem adom fel, megyek tovább előre. Nincs idő a pihenésre, 3 hét múlva az év egyik legjobb versenye, a Budapest Világkupa következik. Remélem sikerül bizonyítanom nemzetközi szinten is.”

Szilárd kiemelkedő teljesítményt nyújtott, a nap talán legjobb mérkőzéseit produkálva. Teljesen ráhangolódott a mérkőzéseire és bátor megindulásaival alaposan zavarba hozta ellenfeleit. Már csak azt kell megtanulni, hogy korlátozni tudja vehemenciáját. Nagyot léptél előre, gratulálok! (szerk. Sz. Z.)

Nimi

Verbai Nimród: Hogy érezted magad a versenyen? „ Nagyon jól éreztem magam a meccseken az előzőekhez képest.” Milyen volt az ellenfeled? „Az első ellenfelem ellen megtaláltam a kulcsot, hogy könnyedén megverjem, a második eggyel nehezebb dió volt.” Van e valami, amit másképp csinálnál? „Figyelnem kell arra, hogy többet támadjak.”

 Nadin

 Domokos Nadin: Nadin milyen érzések voltak benned a verseny előtt? „Szokásomhoz híven megint izgultam, de le tudtam magam nyugtatni és a bemelegítéseknél a zene is nagyon jót tett. Kellően felpörgetett, adott egy löketet a bunyóhoz.” Hogy érezted, miként sikerült a felkészülésed? „Szerintem jól, minél többet próbáltam edzeni. Itthon is voltak gyakorlatok, amiben Domi és apa is segített.” Hogy érezted magad? „Én nagyon jól éreztem magam. Sajnos nem mindenkinek láttam az összes meccsét, de amikor tudtam mentem és szurkoltam. Nagyon jó hangulat volt végig, mindenki segítette a másikat, amikor csak tudta.” Milyenek voltak az ellenfeleid? „Az első lányt nem ismertem, így nem igazán tudtam mire számítsak. Nem volt ügyetlen, szerintem ez egy nagyon jó meccs volt. Itt a legtöbb mindent alkalmazni tudtam, amit az edzőkkel és apáékkal megbeszéltünk. Így sikeresen győzni tudtam. A második meccsem az nehezebb volt számomra. Ezzel a lánnyal már bunyóztam a Diákolimpián és ott könnyebben tudtam győzni. De ő is én is készültünk egymásra. Végül ennél a meccsnél is az én kezemet emelték föl.” Összességében hogy tetszett a verseny, milyen volt a helyszín a rendezés?  „Nekem nagyon tetszett, a bírok igazán jók voltak. Nagyon tetszett ez az új sportcsarnok, szép, rendezett volt, szerintem jól meg szervezték. A tatamik egész gyorsan pörögtek. A kupák, érmek is szépek voltak. Ez egy nagyon jól sikerült verseny volt.”

Eredmények

 Szép nap volt ez egyesületünk életében. Összesített ereményünk: 2 Országos Bajnoki aranyérem, 3 ezüstérem és 3 bronzérem. 

Hajrá Hunyadi!