28. Budapesti Világkupa

Az idei világkupánk talán a legnagyobb verseny volt idén. A két indulási lehetőséget egybevéve (begeneers, professionals) közel 3650 nevezés érkezett 43 országból, közöttük Argentína, Dél-Afrika, Ausztrália, csak hogy a legtávolabbiakat említsem. Így még értékesebb az az eredmény, amit produkálni tudott csapatunk. Összesített eredményünk: 4 aranyérem, 2 ezüstérem és 3 bronzérem. 

Csarnok

Most is készültek riportok a versenyzőinkkel: 

Domokos Nadin: (1 ezüst, 1 bronzérem) Milyen volt a verseny? „Nagyon jó volt a szervezés, a bírók is jók voltak, a csarnok is nagyon tetszett, a hangulat is nagyon jó volt, úgyhogy szerintem ez egy nagyon jó verseny volt.” Hogy érezted magad a meccs előtt? „Most is izgultam, de fel tudtam magam pörgetni és a Domi zenéi is jól jöttek. A támogatás, szurkolás, a sok segítség is nagyon jó volt.” Hallottuk, hogy voltál csapat meccsen is. Az, hogy sikerült? „Ez volt életem első csapat mérkőzése. Itt is izgultam, de a csapattársaim nagyon bíztattak. Így megjött a kedvem és az erőm ehhez. Így örülök, hogy részese voltam ennek. Bízom benne, hogy lesz még ilyen.” Milyenek voltak az ellenfelek? „Ez egy igazán erős év és mezőny volt, úgyhogy nehéz meccsek voltak. Én négy meccset vívtam. Mindegyik jó volt.” Maga a verseny, hogy sikerült? „A csapatban másodikok lettünk a hétből, az egyéniben pedig a 32-ből sikerült elhoznom a bronzot.” Mik a terveid? „Először az EB jön. Három edzőtábor is lesz. Ott mindent beleadva jól fel akarok készülni az EB-re. Ott pedig akár a dobogó legfelső fokát elérni és utána is a maximumot nyújtani.

Déri Benedek: (1 ezüstérem) Hogy érezted magad a versenyen? „Jól éreztem magam, de azért felhúztam magam, mert olyan potya pontokat szereztek ellenem, de összességében élveztem, főleg az elsőt, amiben nyertem.” Nagyon ügyes voltál innen fentről is. Mit gondolsz, miben kellene még fejlődnöd vagy mi az erősséged? „A rúgások az erősségem, fejrúgást is sikerült néhányat bevinnem. Az első meccsen még az is bejött, hogy rányúltam a lábra és testre ütöttem. A másodikon viszont elrontottam, hogy sokszor hagytam, hogy közvetlenül az indulás után megrúgjon és ezzel sok pontot tudott szerezni. Ezen kell még javítani.” Ügyes voltál, büszkék vagyunk rád, gratulálunk!

Sipos Erik: (1 bronzérem) Hogy érezted magad a világkupán? „Jól éreztem magam és tetszett, hogy ilyen nagy verseny volt. Egy Cseh fiúval küzdöttem, ahol sajnos kikaptam. Bár érzem a javulást, azért ez még nem volt az igazi. A kondim már egyre fejlődik, még a technikáimon lehetne javítani. Remélem, hogy a nyáron még sokat tudok edzeni.”

Farkas György: Milyen volt ennyi idő, kihagyás után megint ringbe szállni? „Élveztem a ringet, a küzdelmet. A súlyom is régóta nem volt ilyen kevés, bár még mindig azt érzem, hogy lejjebb kellene mennem. ”Melyek voltak az erősségeid és a gyengeségeid? „Mivel a combrúgásokkal sok pontot szerzett, ezért le akartam ütni és így nyerni. Ez nem sikerült, pedig többször is megfogtam.” Mik a terveid idénre? „Súlyban lejjebb menni, a kondimat fejleszteni és a következő mérkőzéseken nyerni.”

Kopp Nándor: „Sokat készültem a szezon utolsó és egyik talán legnehezebb versenyére. A sorsolás kedvező volt, egy hozzám hasonló szlovén versenyzővel kezdtem, nem volt egyszerű, de sikeresen legyőztem őt. Jó taktikát választottam ellene. Ezt követően egy bolgár, magas fiúval folytattam a versenyt, akitől már egyszer kikaptam az első versenyemen. Most sem történt másként, de legalább jobban helytáltam, mint februárban.”

Kopp Szilárd: „Nagyon vártam már ezt a versenyt. Egyik kedvenc versenyem: jó szervezés, tapasztalt, felkészült nevezők, minőségi bírók, sokat lehet tanulni a küzdelmekből. Sajnos a sorsolás nem kedvezett, egy nagyon erős angol fiút kaptam, aki dobogóig menetelt a népes mezőnyben. Technikailag tudtam hozni a jelenlegi tudásom, fejben lehettem volna jobb is, egyelőre keresem a megoldást, hogy tudnék mindig maximálisan teljesíteni és tovább fejlődni.”

Lőrincz Nimród: (1 aranyérem) Vadi, a világkupán begeneers-ben indultál kicklight kategóriában. „Igen, a harmadik kicklight versenyem volt. Szerintem egész jól sikerült. Kettőt küzdöttem, mert kiemelt voltam és megnyertem. Nagyon jó érzés.” Ebben a kategóriában fogsz még indulni? „Nem, már szeptembertől haladóban akarok indulni.” Mit vársz a vasárnapi light küzdelmektől? „14-en vagyunk és azt is meg szeretném nyerni.” Mit üzensz a többieknek? „Azt, hogy úgy menjetek fel a tatamira, hogy meg fogjátok nyerni.”

Koknya Péter: Hogy alakult a küzdelmed, hogy láttad? „Úgy, hogy a másik embernek több volt az értékelhető pontja.” Mi volt az erősséged és mi volt, ami kevésbé ment jól? „Erősségem volt a magasságom. Gyengeségemnek mindenféleképpen fel tudnám hozni a kondit illetve az edzések hiányát. Úgy érzem, hogy egy jó meccset vívtam, de ezen a szinten ez még kevés.” Mi az, amiben fejlődnöd kell? „Gyorsaságban és kondiban.” Mi a cél? „A cél, hogy az idén is válogatott legyek.” Sok sikert hozzá!

Verbai Nimród: (1 bronzérem) Miben indultál a versenyen? Pénteken light contacban, míg szombaton point-fightingban indultam.” Milyen volt a verseny? „Nagyon jól éreztem magam és szerintem nagyon jól meg volt rendezve.” Hogy érezted magad a meccseiden? „Ott is jól éreztem magam. Az első meccs kevésbé ment jól, mint a szombati.” Miben szeretnél fejlődni? „Szeretnék lightcontac-ban tovább, hosszabban támadni, hogy ne álljak meg és a pointfighting-ban figyeljek, koncentráljak jobban.”

Csikós Péter: (2 aranyérem) Hogy értékeled a versenyed? „Örültem annak, hogy népes tábor volt a master kategóriában és főleg az, hogy a fiatalabbak is megjelentek, ami nagyon előremutató. Az is jó volt, hogy sok küzdelem volt. Jól sikerült a felkészülés és jó hangulatban, jó kedvvel tudtam végig küzdeni és a végeredmény is ezt mutatja, hiszen a legtöbbet technikai ko-val siekrült megnyernem.” Mik az idei terveid? „Nyáron felkészülési tábor lesz. Aztán szeptemberben lesz a Rimini Világkupa. Aztán talán a Cseh Open és ezen keresztül felkészülni a VB-re. Ott meg majd meglátjuk, mert az Amerikai Jaba, aki most talán a legjobb, ezért vele szeretnék bunyózni.”

Fóthi Attila: (1 aranyérem) Tőle nem érkezett riport. ☹ Attila gyönyörűen küzdött, többször átlépte önmagát és akaraterővel pótolta a fáradtságot. Ennek eredménye egy szép aranyérem lett.

Balogh Marci: Tőle sem érkezett riport. ☹ Marci is sokat lépett előre az utóbbi időben. Rajta is látszik az akarat. A technikai problémákat még kijavítjuk, így várhatóan még erőteljesebb lesz a fejlődése.

és természetesen ugyanez képekben:

Attila

Benedek

Erik

Gyuri

Marci

Nadin

Vadi

Csiki

Ismét hatalmasat léptünk előre. Ha marad a kitartás, talán még ennél szebb eredmények is születhetnek. Köszönjük a csapattársaknak, a szülőknek, ismerősöknek a bírztatást, mert nagy szükség volt rá. A versenyzőket meg külön gratuláció illeti meg. Hajrá Hunyadi!

Mindenki