Olasz Bajnokság 2023.

45 ország, 1112 versenyzőjének 1709 nevezésével indult a mostanra tradicionálisaá vált Olasz verseny.

csarnok 1

Két kategóriában mérhették össze tudásukat a versenyzők. Az Olasz Open-en, ahol zöld öv alatti lehetett versenyezni és a Word Cup-on, ahol „all belts”, azaz övszín megkötés nélkül indulhattak a kickboxosok. A Magyar Hunyadis küldöttség 10 főből állt és mindkét versenyen képviselte magát.

Összesített eredményeink a következők: Csapatunk a Italy Open-en 74 egyesületből a 16. helyet szerezte meg.

Verbai Nimród: 1 aranyérem, 1 bronz érem

Lőrincz Nimród: 2 ezüst érem

Kónya Gabriella: 1 ezüst érem

Déri Benedek: 1 ezüst érem

Verbai Zsombor: 1 ezüst érem

Sipos Erik: 1 ezüst érem, 1 bronz érem

Domokos Nadin: 1 ezüst érem

5 résztvevőtől riport is érkezett:

Lőrincz Nimród: Szia Vadi! Milyen szabályrendszerekben indultál az Olasz Open-en? Light contactban és kicklight-ban indultam. Milyen eredményeket értél el? Mind a kettőben ezüstérmes lettem. Melyik meccsedre emlékszel vissza legszívesebben? Arra, amikor egy Dél-Afrikai gyereket sikeresen meg tudtam verni. Hogy tetszett neked Jesolo? Szerintem egy nagyon szép város és a stadion is jó. Legközelebb megpróbálok minél többet kihozni magamból és megnyerni. Mit mondtál a verseny után közvetlenül? Az, hogy én még nem végeztem itt Olaszországban.

Kopp Nándor: Először vettem részt az olasz világkupán Jesolóban. Összességében nagyon tetszett a verseny, szép helyszín, profi szervezés, sok résztvevő. A sorsolást is jónak ítéltem, egy ismeretlen olasz versenyzővel kellett kezdenem, de elsőre nem jó taktikát választottam, így az első félidőt 5 pont hátránnyal fejeztem be (6-1). Második félidőben összeszedtem magam fejben, stílust változtattam és sikerült felhoznom 7-7-re, de az utolsó megindulásnál hibáztam, így 1 ponttal kikaptam. Először nagyon szomorú voltam, később átértékelve viszont büszke voltam magamra, hogy így meg tudtam fordítani a meccset.

Kopp Szilárd: Életem utolsó nemzetközi older cadet versenyét egy fantasztikus helyszínen zárhattam le. A sorsolás szokás szerint nem volt szerencsés. 57 kg-ban Melnik Max-al kezdtem, aki az idei EB-n második helyezést ért el. Először nagyon tartottam tőle, de úgy gondolom, sikerült helytállnom ellene, de végül 13-9-re kikaptam. Ezt követte a 63 kg-os súlycsoport, ahol egy korábbi, és szintén EB dobogós ellenfelemmel találkoztam. Nagyon örültem neki, mivel a Budapest Világkupán kikaptam tőle, de most egy jóval szorosabb meccset sikerült hoznom, így most csak egy ponttal veszítettem (6-5). Úgy gondolom a vesztés ellenére sikert értem el, egyre jobbak a meccseim, remélem hamarosan megtörik a jég…

Déri Benedek: milyen érezted a teljesítményed az Italian Openen és a World Cup-on, mert hogy mindkettőben indultál. Kezdjük az Opennel. Ott két ponton múlt a meccsem, de egyébként a meccset élveztem. Úgy éreztem, többet is beleadhattam volna, mert nem volt sok különbség kettőnk között. Viszont nem keseredtem el, koncentráltam a World Cup-ra. Az openen sokat lábaztam és azokkal be is találtam, viszont a legsikeresebb konbinációm az volt, hogy lefogtam a lábára és utána ütéssel szereztem pontot. Ezzel 4-5 pontot is tudtam szerezni. A World Cup-on sokkal kaptam ki, viszont nem vagyok szomorú. Ez volt az első elsőosztályú meccsem. Még tapasztalatot gyűjtök és remélhetőleg egyre feljebb fogok jutni a létrán. Mi az, amiben még úgy érzed, fejlődnöd kell. A gyorsaságban és abban, hogy kiolvassam a másik játékából a gyengeségeit, mert egyenlőre a sajátomra koncentrálok, nem az ellenfelemére.

Kónya Gabriella: Hogy érezted magad a versenyen? Jó volt, hogy tét nélkül álltam ide, fel akartam mérni a tudásom, hogy milyen a tudásom a tavalyi világbajnok ellen. Kicsit tartottam tőle, milyen az ő tudása, de amikor már ott álltunk a páston, azt érzékeltem, hogy lábbal annyira nem jó, az enyém nem jó, meg lehetett fogni vele. Tudtam szép pontokat szerezni, azokkal a technikákkal, amiket szeretek. Tanulság nekem, hogy a lábamra még jobban kell gyúrni illetve hogy egy kicsit bátrabb legyek a megindulásoknál, mert leginkább ezeket pontozták a bírók. Volt párszor, hogy az ő pontját adták meg, mert ő indult, s nem az én kontrámat. Egyébként jól éreztem magam meccsen. Van hová fejlődnöm, de jó úton haladok.

Nézzük meg ugyanezt képekben:

benedek 2

erik

Gabi

Nadin

vadi 2

Zsombor

csoport

összess

Ismét csak gratulálni lehet a folyamatosan fejlődő csapatnak. 

Hajrá Hunyadi!