2023 Október, Nádudvar Kupa

A Hunyadi egy lelkes csapata, egy egész napot töltött el Nádudvaron, a róluk elnevezett Kupán, országos versenyen. Ezúttal 39 csapat akarta bebizonyítani, ők a legjobbak. Egyesületünk 10 versenyzővel vett részt az eseményen.

Verseny

 

Sipos Erik megint lépett egyet előre. Nagy rohamokkal vetette bele magát a küzdelembe. Egészen más képet mutatnak a meccsei, mint egy évvel ezelőtt. Az első menet elején vezetett folyamatosan. A végére azonban elfáradt. Ha még a pontosságot is mellékelni tudja a kondíció mellé, és nem a pontokat figyeli a kijelzőn, ugrásszerűen nő az eredményessége is.

Sipi

Kopp Szilárd ezúttal is remek mozgásával hívta fel magára a figyelmet. Gyorsan kivitelezett támadásai akkor működtek jól, amikor előkészítette azokat. Sajnos, több volt az e nélkül indított attak, e miatt egy kicsivel alul maradt, az amúgy szoros meccsen.

Verbai Nimród point fightingban remekül indított és tetszetősen nyerte a meccsét. A következő ellenfél azonban már túl nagy falatnak bizonyult. Light-ban egy régi ismerőssel mérte össze felkészültségét, aki tudatosan, hatalmas rúgásokkal próbálta kivégezni őt. Nimródunkat azonban nem akármilyen akarattal áldotta meg a sors, mert még csak nem is mutatta a nagy dörrenések okozta fájdalmat. Ugyan alulmaradt, de szellemben legyőzte durva ellenfelét.

Nimi Szilárd

Grabovszky Mihály jobb formát mutatott, mint legutóbbi versenyén. Ezt tükrözte az első mérkőzése is, amit ügyesen megnyert. A következő sajnos nem sikerült ilyen jól.  Egy kicsit nagyobb tűz és ütő-rúgóerő rajta is sokat lendíthetne. A javítandó feladat még a kondíció emelése is.

csaapat

Lőrincz Nimród először lightban küzdött és került össze szuperláb ellenfelével. Nem találta ennek ellenszerét, így itt alul maradt. Kick-lightban egy testvérpár volt az ellenfél, s még ha nem is egyszerre kellett küzdenie velük, azért volt nehéz helyzetben, mert legalább 5 kilóval nehezebbek voltak nála. Az elsőt szuper hajrával legyőzte, de a második már érvényesíteni tudta erejét. Vadi ugyan mindig felállt a nagy rúgások után, de legyőzni már nem tudta óriás ellenfelét.

Vadi

Fóthi Attila először point-ban remekelt. Határozott és pontos megindulásai rendre hozták a pontokat. Meg is lett az eredménye, nyert. A második meccsén viszont nem sikerült érvényesíteni akaratát és itt alulmaradt. 

Lightban is jól indított Attila, amit egy győzelemmel is alátámasztott, de már látszott rajta a fáradtság. Ezért is fordulhatott elő, hogy a következő meccsén a küzdőtársa el tudta kapni a lábfejét, majd egy hatalmas ütéssel ledönteni lábáról. A bírók csak egy figyelmeztetéssel sújtották a szabálytalankodót. A nagy ütés után viszont veszélyes lett volna folytatni a küzdelmet, így edzői feladták azt.

Attila

Tóth-Sebes Csanád most debütált a versenyző között. Ez azonban nem látszott rajta, mert hatalmas lelkesedéssel vetette bele magát a „csatába”. Annyira jól sikerült, hogy egyik ellenfele sem tudta megszorítani. Nem akármilyen kezdés rögtön aranyéremmel végezni. Gratulálunk!

Csanád

Kopp Nándor folyamatosan fejlődik. Változatosan, ötletesen küzdött ezen a versenyen is, amit az első menetben komoly pontszám különbségre tudott váltani. A másodikban kapott egy nagyobbat, ami megzavarta a koncentrációban, de már csak arra volt lehetőség, hogy csökkenjen a különbség, viszont a győzelmét nem tudta megmásítani. Így tovább!

K. Nimi

Déri Benedek már komolyabb tapasztalattal rendelkezik. Ez látszott a mozgásán, és ami nagyon fontos, a gondolkodásán is. Új technikát alkalmazott, lábbillentést, majd ennek eredményeként szerezte a pontokat. Jó volt ugyan az ellenfél is, de a 10:7-es vereségét nem tudta megakadályozni.  Szép teljesítmény!

Ben

Domokos Nadin, a fiatalok legeredményesebb versenyzője, ezúttal sem adta alább. Először point-ban lépett tatamira, ahol megoldást senki nem talált arra, hogy nem csak a lábát használja eredményesen, hanem a kezét is. Sima győzelem. Következett a light-contact bajnok. Eleinte még ő is elhitte, hogy győzni tud, de a végére már tisztán látszott, nincs esélye. Az utolsó mérkőzés már csak hab volt a tortára. Az edzőknek ezúttal már csak gyönyörködni kellett a mérkőzésben és gratulálni a második aranyéremhez.

Nadin

5 aranyérem: Nadin 2X, Csanád, K. Nimród és Benedek

4 ezüst: Vadi 2X, Attila, V. Nimród

4 bronz: Erik, Attila, Misi, Szilárd

Lássuk, miként látták ezt a versenyzőink:

Kopp Szilárd: „Sokat hibát vétettem, fejben sem voltam most annyira ott, át kell gondolnom még ezt a meccset nagyon, nem kívánok bővebben nyilatkozni… 😊 „

Kopp Nándor: „Életem első Nádudvar Kupáján vettem részt, ahol egy nálam tapasztaltabb versenyzővel kerültem össze. Első félidőben jobban teljesítettem, de a másodikra az ellenfél edzője felismerte jelenlegi hiányosságaimat, emiatt sok ponttal felzárkózott hozzám. Kaptam egy szerencsétlen ütést, amitől nagyon ki is zökkentem, ennek ellenére sikerült nyernem. Köszönöm az edzőim támogatását.”

Lőrincz Nimród: Milyen eredménnyel zártad a Nádudvari Gasztró Kupát? „Két ezüstérmet sikerült szereznem lighban és kick-lightban.” Elégedett vagy ezzel az eredménnyel? „Részben igen és részben nem, mert még jobb akarok lenni, első helyezett.” Mik a terveid a hétvégére? „Első dolgom az lesz, hogy lemegyek a pincébe és edzek egy kicsit.” Mi a következő verseny, amire készülsz? „Mikulás Kupa, ami decemberben lesz.

Déri Benedek: Milyen érzés, hogy aranyérmet akasztottak a nyakadba? „Ez már a második nádudvari aranyérmem. Ugyanolyan jó érzés volt, mint a múltkor. Egy mérkőzésem volt egy idősebb ellen és jó érzéssel töltött el, hogy meg tudtam nyerni.” Mi az, amit erősségednek és mi az, amit gyengeségednek éreztél? „Többet mozogtam és kondival is jobban bírtam, mint az ellenfelem. Lehet, ez a korkülönbségnek is betudható. A lábammal is jobban tudtam dolgozni, és volt egy-két sikeres technikám, amit többször is el tudtam adni neki. Megbillentettem a lábát és ráindultam.” Elégedetten indulsz hazafelé? „Elégedetten, bár volt egy-két hibám a meccsen, amiből több pontot is tudott szerezni, de ennek ellenére is meg tudtam nyerni és legközelebbre igyekszem kijavítani.”

Ami szintén egy aranyérmet érdekel, az a szurkoló táborunk. Amikor beindultak, csak úgy zengett a terem tőlük és lehet, hogy nem élték át hasonló helyzetet, de azoknak, aki ilyenkor küzdenek, hatalmas erőt ad! Ők is hozzájárultak ezzel a sikerekhez.

Szülők

Hajrá Hunyadi!