Mikulás Kupa 2023.

Éremeső a Mikulás Kupán. A Hunyadi SE. csapatának tagjai igen csak jók lehettek ebben az évben, mert nagyon sok érmet hozott nekik a Mikulás. A versenyen ugyanis 5 arany, 7 ezüst -és 2 bronzéremmel jutalmazta a Hunyadi SE. csapatát. Szép évzáró verseny volt, gratulálunk nekik!

Mik ülés

Nem csak a rutinos versenyzők szerepeltek jól, de Kóczián Zoé aki elszőr indult versenyen, szintén megmutatta, mennyire rátermett a küzdelemre. Az első mérkőzését szépen hozta, majd a döntőben éppen, hogy csak, de kikapott. Szép reményekre adott okot a sikeres szereplésével.

Mik Zoé

 

Lucza Dávid egy már nagyobb tapasztalatokkal rendelkező ellenféllel küzdött. Ezúttal nem sikerült a győzelem, de Dávid gyűjti a tapasztalatokat és egyre közelebb kerül a győzelemhez.

Mik lucza

 

Fóthi Attila szerencséje ezúttal nem állt mellé, ugyanis a bajnokkal kellett küzdenie. Most is a másik volt a jobb, de annak örültünk, hogy egyre csökken a különbség közöttük, amit a végeredmény is mutatott.

Mik Ati

Balog Marcell legszebb mérkőzése a light döntő volt, ahol egy elég nagyképű, ám de nagy tudású fiúval döntőzött. Izgultunk miatta, mert valóban remek tempókat ütött az előző meccsen a budaörsi fiú, szinte megalázta ellenfelét. Marcinkat azonban nem akármilyen fából faragták. Remek stratégiával küzdött. Eleinte még próbálta a másik a briliáns technikáit érvényesíteni, de Marci nem csak hogy hatástalanította azokat, de a végére még szorossá is tette a döntőt. Gyönyörű ezüstérem.

Mik Marci

Grabovszky Mihálynak is nehéz ellenfele volt. Gyönyörű és magas rúgásai azonban ezúttal eredménytelenek maradtak Misinek. Jó védekezéssel hatástalanított jó pár rúgást, de nem sikerült a győzelem.

Mik Misi

Domokos Nadin két szabályrendszerben is indult. A point-fightingban magabiztos győzelmet aratott. Senki nem tudta megközelíteni felkészültségét. A light-contact is remekül indult, gyönyörűen rúgta be magát a döntőbe, ahol egy nagyon szoros mérkőzésen, minimális különbséggel maradt alul.

Mik Nadin

Lőrincz Nimród is hasonlóképpen teljesített, csak időrendben fordítva. A light contact döntőben, ő is egy pont különbség választotta el az első helytől. A kicklightban viszont már esélyt sem hagyott a másiknak. Vitathatatlan győzelem, ezzel ő is, akárcsak Nadin egy arany -és egy ezüstérem boldog tulajdonosa lett.

Mik Vadi

Tóth Sebes Csanád a Nádudvar Kupán bizonyította rátermettségét és ezúttal is úgy gondolta, nem adja alább. Csak arra kellett figyelnie, ne üssön, rúgjon túl nagyot, mert az ellenfeleinek ez lett volna az egyetlen esélye. Magabiztos kezdet és folytatás, itt is egy arany.

Mik Csanád

Kopp Nándorhoz bemérkőzött az ellenfél, így volt idő kielemezni, mi ellene a jó technika. Ezt tökéletesen és végig koncentráltan valósította meg. A végén már akkora különbség volt közte és az ellenfele között, hogy meg sem lehetett kérdőjelezni, ki a jobb kickboxos. Arany!

Mik Nándi

Kopp Szilárd most is alaposan felhúzta magát a küzdelemre. Már a mozgásán lehetett látni, milyen elszánt. Ahogy múlt az idő, úgy nőtt a különbség közte és az ellenfél között. Akárcsak az öccse, ő sem hagyott esélyt a másiknak. A Kopp család így már két aranyéremmel vette ki a részét a Mikulás ajándékokból.

Mik Szilárd

És végül a versenyzői roportok:

Szilkó:
Sokat jelentett számomra a mostani küzdelem. Nádudvaron ugyanígy Varga Zsombival versenyeztem, de akkor nagyon nem voltam ott fejben, és azóta erre vártam, hogy revansot vegyek. Rájöttem, miket rontottam el akkor, így most magabiztosan sikerült győzni. Remek évzárás és OC korosztály búcsúztató lett a Mikulás Kupából.
Nándi:
Versenytársam, egy jóval tapasztaltabb versenyző volt, de kiemeltként szerencsém volt előtte végignézni közösen edzőmmel a küzdelmét, aki sok tanácsot adott úgy technikailag, úgy mentálisan ellene. Sikerült megcsinálni, amit kért tőlem, így egy magabiztos küzdelem után büszkén álltam a dobogó tetejére.

Szia Nimród! Milyen eredményeid születtek a Mikulás Kupán? „Egy ezüstérmet és egy aranyérmet sikerült szereznem.” Mennyire vagy elégedett ezekkel a helyezésekkel? „Részben elégedett vagyok, mert a kicklightban elhoztam egy kupát, másfelől a lightban is elhozhattam volna, így egy kicsit csalódott is vagyok.” Mi az, amit másként kellett volna csinálnod? „Az első menetekben jobban ott kellett volna lennem fejben, de szerencsére a másodikra már össze tudtam kapni magam.” Úgy érzed ezzel nem sikerült ledolgoznod az első menet hátrányát? „Igen.” Kellemes ünnepeket neked! „Köszönöm.”

A versenynap második legszebb eseménye a közös vacsora volt, ahová a szülők közössége invitálta az edzőket. Fáradtan, de annál éhesebben érkeztünk a helyszínre és pótoltuk az izgalom emésztette energiákat. Jó volt feloldani az egész napos feszültséget és kibeszélni magunkból az átélt élményeket. Remek élmény és összejövetel volt. Köszönjük!

Mik vacsora

Hajrá Hunyadi!