Európa Kupa, 2024. Zágráb

CSARNOK

A Hunyadi versenyzői az év első nagy megmérettetésén vettek részt Zágrábban az Európakupán. A Zágráb Open-en és az Európa Kupán összesen 267 egyesület, 2096 atlétájának, 3066 nevezése mutatta mekkorára nőtt ez a verseny. Óriási csarnok, népes súlycsoportok, komoly színvonal, nagy izgalom és időnként botladozó szervezés jellemezte a három versenynapot. Egyesületünk 12 versenyzővel képviselte magát az eseményen.

zÁSZLÓ

A szülők lelkesedésének eredményeként egyesületünk két új, gyönyörű zászlóval mutatta az egész csarnoknak: Jelen vagyunk!

Az eseményekről hallgassuk meg a résztvevők egy részének véleményét:

Lőrincz Nimród: Korosztályváltás utáni első versenyed volt, mennyire tartottál attól, hogy a legidősebbek közül átkerülsz a legfiatalabb indulók közé? - Azt hiszem, emiatt kicsit jobban izgultam, mint máskor. - Milyen volt a mezőny? - Szerintem nagyon erős mezőny jött össze, light contactban 12 országból 19-en indultunk, kick-lightban pedig 11 nemzet 16 nevezője állt tatamira. - Hogyan alakult a versenyed? - Mindkét szabályrendszer küzdelmeit vasárnapra tették. Lighttal kezdtünk és az első ellenfelem egy magyar srác volt. Úgy éreztem, végig kézben tartottam a meccset és magabiztosan vezettem is,  mikor a vége előtt szabálytalan technika miatt leléptették az ellenfelemet. Ezután egy nagyon ügyes bolgár fiú következett, aki viszont végig vezetett ellenem. Nagyon meghajtottam a végét és a legutolsó pillanatban valahogy sikerült megfordítanom az eredményt. A döntőbe jutásért horvát ellenféllel küzdöttem. Ez a meccs az előzőhöz hasonlóan alakult és már fáradt is az ellenfelem, amikor a vége előtt 2 perc medical time pihenőhöz jutott, ami elég volt ahhoz, hogy összeszedje magát és nem tudtam behozni a hátrányomat. Így végül bronzérmes lettem. - És a kick-light? - Sajnos ott az első körben alulmaradtam egy friss ukránnal szemben, a végére elfogyott a kondim. - Összességében hogyan értékeled a szereplésed? - Nagyon örülök, hogy sikerült a dobogóra állnom és pontokat szereznem, de mivel a célom mindig a győzelem, ezért kicsit csalódott is vagyok.

Kopp Szilárd: Nagyon vártam már az idei szezon első versenyét, hogy friss juniorként felmérjem tudásom. Összeségében nagyon elégedett vagyok, hogy két súlycsoportban is volt 1-1 nyert küzdelmem, főleg, hogy az egyik ellenfelemtől az Európa Bajnokságon kaptam ki, de most már magabiztosan tudtam nyerni ellene. Persze, sokat kell még tanulnom, fejlődnöm, de úgy érzem, jó az irány és hogy ott a helyem a nemzetközi színtéren is.

Kopp Nándor: Egy éve volt az első versenyem Karlovacban, így az évfordulómra nagy lelkesedéssel érkeztem. Minden jól indult, súlycsoportomban még a sorsolásnak is örültem, de sajnos az egész napos várakozásban és hangzavarban elfáradtam agyilag, így elmaradt a siker. Tanultam ebből is, legközelebb remélem újra bizonyíthatok.

Csapat

Koknya Péter: Jól éreztem magam. Mindkét súlycsoportban ugyanazzal az Osztrák fiúval küzdöttem. Az elsőben kicsit többel, a másodikban már szorosan sikerült csak győznie. Annak viszont örültem, hogy sikerült megvalósítanom, amit akartam. Az ok egyértelmű. Többet kell edzeni, mert ha kondim jó, egészen más eredmény születhetett volna.

Déri Benedek: Most küzdöttem először a profik között. Az látszott a versenyzőkön, hogy mennyire gyorsak. Aminek örültem, hogy nem izgultam és hogy a Szlovák fiút megvertem. Még sokat kell gyakorolnom, gyorsulnom, de élveztem a versenyt.

Hamburger Dávid: Azt látom, hogy a kickbox most alakulóban van, legalábbis az utóbbi hat évben ezt tapasztalom. Azonban a mi versenyzőink is folyamatosn fejlődnek mind technikailag, mind fejben. Ezt mutatja az is, hogy jól felépítik a verseny előtti koncentrációt, így "erősebben" mennek be a pástra. 

Összességében három bronzérem és egy ezüstérem bizonyította, nem áll meg a Hunyadi szekere, hanem folyamatosan halad tovább ezen a rögös, örömökkel, időnként bánattal teli, de sikeres úton.

fotó

Végezetül a nap legsikeresebb fotója!

Köszönjük az edzőknek, versenyzőknek és nem utolsó sorban a szülőknek ezt a tartalmas három napot.

Hajrá Hunyadi!