Békéscsaba 2024. Diákolimpia

A Hunyadi Sportegyesületet 10 versenyző 16 kategóriában képviselte a hétvégén megrendezett Diákolimpián, Békéscsabán.

kezdőkép

Egyesületünk névadójához, Hunyadi Mátyáshoz méltón álltak tatamira ifjaink, akik büszkén viselték fekete-vörös mezünket, csakúgy, mint Mátyás király fekete serege.

Születtek a megmérettetésen első győzelmek, betegséget, sérülés miatti hosszú kiesést követő győztes meccsek, a verejtékes munkát megkoronázó bravúros teljesítmények, és ami a legfontosabb, minden versenyző szívből és tisztán harcolt az első pillanattól az utolsóig. Odatették magukat a srácok, a Hunyadi nevéhez méltó meccseket láthattak szurkolók és edzők egyaránt. Az eredményeket tekintve 1 arany, 7 ezüst és 5 bronzéremmel gazdagodott klubunk.

A szülők mellett az edzők is hoztak erősítést a legifjabb Hunyadis személyében. 

edzők

legifjabb

Jöjjenek a riportok:

Verbai Nimród: Nekem ez volt a szezon első versenye , továbbá a Diákolimpián indultam elsőször magyar LC kategóriában. Ezért egy picit jobban izgultam. A LC - ban kezdtem, ahol az első mérkőzésemet a súlycsoport győztesével vívtam. Az első menetben többször vezettem , de sajnos a másodikban felém kerekedett. Kb 10 perc múlva következett a PF mérkőzésem, ahol egy visszatérő ellenfelemmel küzdöttem. Nagyon szoros mérkőzésen, 2 ponttal kaptam csak ki. Úgy gondolom kezdésnek nem volt rossz a teljesítményem.
Nagyon várom a következő versenyt ahol még jobb szeretnék lenni.
Nimród

Sipos Erik: Egy évvel ezelőtt a Diákolimpián kezdtem versenyezni. Az utóbbi időben nagyon sokat edzettem, és próbáltam már napokkal a verseny előtt fókuszálni, úgy hogy még nem tudtam a sorsolást. Amikor megtudtam, hogy egy olyan sraccal bunyózom majd, aki 2 éve ezüst érmes volt és komoly taekwandos múltja van, segítséget kértem a taktikám újragondolására az edzőintől Gabitól és Nitától és példaképemtől Dominiktól. Sikerült fókuszban maradnom és életemben először az én kezemet
emelték magasba! Nagyon boldog vagyok, folytatom tovább a felkészülést a következő versenyekre.

Nándi:  egy Beremendi versenyzővel kezdett, magabiztosan hozta a meccset, de a második küzdelmében egy jóval tapasztaltabb Debreczeni Team-s versenyzővel döntőzött, eredménye így egy ezüstérem lett, nagyon büszkék vagyunk rá, hogy 1 év alatt ilyen sokat fejlődött.

Szilkó: egy bajnai versenyzővel kezdett, nem a legjobb formáját nyújtva, végig az én idegeimmel játszva. Továbbjutott, így egy Agrobio-s tapasztalt versenyzővel folytatta a küzdelmet. Nagyon vártuk már a találkozást Miklóssal, még soha nem küzdöttek egymással, és egy nagyon izgalmas, jó hangalatú, fair versenyt láthattunk, végül az aranypont döntött, Szilkó sajnos alulmaradt, de nagyon előremutató a versenypályája, büszkék vagyunk rá, hogy folyamatosan fejlődni szeretne.
Köszönjük mindenkinek az edzői támogatói munkát, a baráti, bíztató beszélgetéseket, szakmai segítségeket.

Lőrincz Nimród: Hogy sikerült az idei felkészülésed a Diákolimpiára? „Hát, elég rosszul, mert a Diákolimpia előtti héten lebetegedtem, ágyban feküdtem és még azt sem tudtuk, hogy a mérlegelésre oda tudunk e menni, így nem sikerül túl jól.” Ehhez képest milyen eredményeket értél el? „Kettő ezüstöt sikerült szereznem. Light contacban először megvertem a tavalyi válogatottat, ennek nagyon örültem, utána viszont kikaptam egy Halker-estől. Aztán pedig kick-lightban feladtuk a küzdelmet, mert már elfáradtam.” Mi volt számodra a legemlékezetesebb a Diákolimpián? „Az, hogy Dávid és Erik is megszerezte az első győzelmét.”

Domokos Dominik: „A verseny helyszínt jól ismerjük, már többször voltunk itt, ezért most is otthonosan éreztük magunkat. A szervezéssel voltak problémák, sok volt a csúszás, de a csapat jól tudta kezelni. Az edzőink ott voltak, mindenkinek segítettek, megkeresték ki, mikor, hol lesz. Én, amikor megtudtam, hogy 1-re vagyok kiírva, vártunk, mert még csúszás is volt a bevonulással. Elkezdtem a bemelegítésemet és próbáltam ráhangolódni a versenyre. Megtudtam, hogy arrébb lettem tolva, mert betettek egy másik kategóriát, így pihenőre kapcsoltam, hogy kicsit pihenjek mentálisan és fizikálisan is. Aztán jött az újabb bemelegítés, újabb csúszás, újabb pihenő és végre megtudtam, hogy mikor fogok következni, ezért újabb bemelegítés következett, de ebbe mentálisan elfáradtam, de próbáltam túllendülni rajta, de nem teljesen sikerült.” Milyenek voltak a meccseid és az ellenfeleid? „Light contacttal kezdtem és egy nálam magasabb sráccal bunyóztam. Eleinte jól kezdett, de meg tudtam fordítani a meccs menetét, én tudtam érvényesíteni az akaratomat és végül pontozással megnyertem. A következő meccsemen szintén egy magasabb és erőskezű sráccal játszottam. Ide-oda jöttek a pontok, de itt is elkezdtem uralni a mérkőzést, így itt is pontozással nyertem. a hosszabb pihenő alatt elfáradtam, pont a light döntő előtt. Kicsit dekoncentráltan és elnehezedve léptem a pástra. Egy technikás, ügyes fiúval játszottam, akitől most pontozással kikaptam. Este fél 11 körül jött a kicklight. Itt a lightból ismert ellenfelemmel játszottam ismét. Őt technikai KO-val le tudtam győzni. Sérülés miatt viszont nem folytattam a küzdelmet, nehogy gond legyen vele. Így lighton második, kicklighton pedig egy harmadik helyet tudtam szerezni. Jó volt a felkészülésem is a hosszú kihagyás ellenére. Meg szeretném köszönni a felkészítést edzőimnek, családtagjaimnak, barátaimnak.

Domokos Nadin: „A helyszín nagyon jó volt, de a szervezés nem annyira, hiszem hat órás csúszás volt, ami a versenyzőknek megnehezítette a helyzetüket.” Milyenek voltak az ellenfeleid és hogy élted meg a meccseidet? „Point fightingban egy Halker-es lánnyal játszottam, akitől azért tartottam, mivel az alattam lévő súlyban jó eredményei voltak. Úgy gondolom, ezen a meccsen nagyon fókuszált voltam, ezért egy jó meccset játszottam és nyertem. A következő ellenfelemtől is tartottam egy kicsit eleinte, de megnéztem a meccsét, már nemizgultam rá. Egy szép meccsen őt is megvertem, így megnyertem a diákolimpiát. Jó pár óra múlva jött a light-contactom, ahol az első ellenfelem nem állt ki ellenem. Így egy Budapest Fighteres lánnyal küzdöttem, akinek megnéztem a meccsét, így már tudtam, miket fog csinálni. Nem hagytam ugyan érvényesülni, de sajnos kaptam egy könyököst az arcomra. Folytattam a bunyót és 3:0-ra megnyertem. Az orvosok lejegelték ugyan az arcomat, de így is bedagadt, így a döntőmet fel kellet, hogy adjam. Így végül a dobogó második fokára tudtam felállni.” Mit gondolsz a felkészülésedről? „Minden edzésen ott voltam, még itthon is edzettem, úgyhogy rengeteg munka volt ebben. Természetesen van még mit javítani, de azt majd sorjában. Köszönöm mindenkinek a sok felkészítést.  

Szülők

Egy jelenlévő szülő véleménye a hétvégi eseményről.

„Nagyon vártuk már az idei diákolimpiát, egyrészt, hogy lássuk, hazai fronton mire számíthatunk az idei versenyszezonban, másrészt a szervező csapat messze földön híres vendégszeretete miatt. Sok régi és új baráttal tudtunk beszélgetni, értékes eszmecserét folytatni és közösen szurkolni a gyerekekért, akik felkészülésükkel, kitartásukkal, küzdeni akarásukkal, és szinte az éjszakába nyúló egész napos várakozásukkal már mind nyertesként álltak fel a tatamira.

Köszönjük mindenkinek az edzői támogatói munkát, a baráti, bíztató beszélgetéseket, szakmai segítséget!

2024 03 09 Békéscsaba Diákolimpia 1mb

 Hajrá Hunyadi!

Lukácsné Könya Gabriella, Szűcs Anita