Európa Kupa, 2024. Szarajevó

A múlt hétvége Szarajevóban adott otthont az Európa Kupának, ahol 12 nemzet, 150 csapatának 194 nevezése nehezítette a 6 Hunyadis versenyző dolgát.

Szarajevó kép

Rosszul indult a verseny, mert László Levente edző elakadt az autójával, így Hamburger Dávid közbelépésére volt szükség, aki leautózott Levi után és elszállította Györbe. Köszönjük a segítséget!

Ami utána következett, az nagy büszkeségre adott okot számunkra. A hat versenyző összeredménye ugyanis 3 arany, 1 ezüst -és 3 bronzérem lett. Ezzel a hat fő összesítésben a 150 klubból point fightingban a 10., míg light-contacban a 7. helyet szerezte meg.

Mindenki

Ez persze sok izgalmat váltott ki még a szülőkben is:

Tibi

Nagy küzdelmek, gyors pofonon és még nagyobb izgalom jellemezte a küzdelmeket. Nézzük, hogy látták ezt az indulók:

Kopp

Kopp Nándor: 2 nyert mérkőzéssel a bronzérmet sikerült szereznem. Nagyon büszke vagyok magamra, úgy gondolom, egyre jobb vagyok, gyorsan fejlődőm. A súlycsoport győztesével is egy nagyon szoros meccset küzdöttem. Hajrá Hunyadi!

Kopp Szilárd: Két súlycsoportban indultam, -63 kg-ban megint a csoport legjobb versenyzőjével sorsoltak össze, akitől sajnos kikaptam az első mérkőzésen, így nem értem el dobogós helyezést. Ez lelkileg megviselt egy rövid időre, de szerencsére össze tudtam szedni magam -69 kg-ra, így végre elmondhatom, életemben először Európa Kupa győztes lettem. Pihenéssel nem állunk le, készülünk tovább az országos bajnokságra, válogatottságra.

Vadi

Lőrincz Nimród: Szia Nimród, mesélj Szarajevóról. „Szerintem egy nagyon jó verseny volt. Light contacban és kicklightban indultam. Örülök, hogy mindkettőben sikerült érmet szereznem és pontot a válogatottsághoz, viszont van még, amiben fejlődnöm kellene. Az edzőim meg is mondták, hogy miben, így ezt fejleszteni fogom magamon. Annak viszont külön örülök, hogy a csapatnak nagyon sok érme volt, főleg arany.”

Domokosék

Domokos Nadin: Nadin, hogy sikerült a felkészülésed a versenyre? Jól sikerült és volt is ellenfelem, akire készültem.” Milyen volt a helyszín, a rendezés és a szervezés? „A versenynek helyszínt adó hotel nagyon alkalmas volt a rendezvény lebonyolítására.” Milyenek voltak a küzdelmeid? „Point fightingban egy gyenge kislánnyal kezdtem, akit technikai ko-val megvertem az első menetben. Utána következett egy erősebb Bosnyák lány, akinek elég erős és technikás lába volt. Sajnos alul maradtam ebben a közdelemben. Emellett indultam light-contacban is, ahol egy Svájci lánnyal kezdtem. Az elején izgultam, ezért nem tudtam szép bunyót csinálni, de így is sikerült kipontoznom, megnyernem. Utána egy Osztrák lánnyal kerültem össze, akit már ismertem és rá is készültem. Vele már fókuszáltan,  okosan, taktikásan játszottam. Végül 3:0-ra nyertem. Jött az elődöntő, ahol egy ismert magyar lánnyal kerültem össze. Vele bunyóztam a Diákolimpián is. Tudtuk, mit kell ellene csinálni. Őt is leküzdöttem és bekerültem a döntőbe, ahol egy elég erős Bosnyák lánnyal kellett összecsapnom. Láttuk az előző meccseit, így tudtuk hogy lábbal fog kezdeni, ami elől el kell, hogy mozogjak és utána szétbombáznom kézzel. Így ezt a meccset megnyerve európa kupa bajnok lettem lightban, míg point fightingban harmadik lettem.” Gratulálok, mik a jövőbeli terveid? „Az országos bajnokság megnyerése, azt követően a Magyar Világkupán dobogóra állni, esetleg az első fokára.

Domokos Dominik: Szia Dominik, hogy sikerült a felkészülésed? „Jól sikerült, sokat készültem, ugyanis egy évvel ezelőtt itt sérültem meg és így fontos verseny volt számomra a visszatérésemben is. Sokat edzettem és mindent megtettem azért, hogy mindez nehogy bekövetkezhessen még egyszer.” Szerinted milyen volt a helyszín és a szervezés? „Nagyon tetszett. Tavaly is itt volt megszervezve, ebben az öt csillagos hotelben. Olyan helyen, ahol jól lehetett melegíteni és jól elfértek a pástok és a ringek is.” Hogy sikerült a verseny? „Nekem a verseny szombaton kezdődött. Aznap voltak a kicklight meccsek. Nyolcan voltak a súlyomban és hármat mérkőztem. Az első meccsemen egy Szerb fiúval játszottam, aki magasabb volt nálam. Kemény volt, de végül pontozással felül kerekedtem. Őt követte egy Horvát fiú, akivel szintén egy nehéz meccset játszottam. Stabilan vezettem, de ellenfelemet szabálytalan technikáért leléptették. Jó pár óva múlva jött a döntőm egy Bolgár sráccal. Ez is nehéz meccs volt, szoros volt az eredmény, de a végére a bírók őt hozták ki jobbnak. Így egy ezüst érem sikerült számomra kicklightban. Másnap következtek ahol az előző napról ismert Horvát és Bolgár srác voltak a súlyomban, de ezúttal ők mérkőztek be hozzám. Végül a Bolgár győzött így revansot tudtam rajta venni. Ez se volt könnyű meccs, de a bírók most engem hoztak ki jobbnak, így Európa Kupa bajnok lettem light contactban.” Mik a jövőbeli terveid? „Terveim közé tartozik az országos bajnokság megnyerése, a Budapesti Világkupán való minél jobb szereplés, a válogatott színeiben pedig a világbajnokságon minél jobb helyezést elérni. Köszönöm a támogatást és felkészítést minden edzőmnek, támogatómnak, segítőmnek.

Végül egy visszajelzés: Szülőként pedig köszönjük szépen Nektek a felkészítést, szerintünk egy nagyon jó verseny volt, kisebb csalódásokkal, annál nagyobb eredményekkel!

Ismét egy eredményes hétvége, Hajrá Hunyadi!