Nádudvar Kupa 2024.

Nádudvar Kupa 2024.

Megnyjpg
 
A hétvégén Nádudvarra 26 csapat 282 nevezése érkezett. Ez most kisebb mezőnyt mutat, mint azt megszoktuk. Sajnos volt is olyan, aki e miatt nem tudott indulni (Déri Benedek). A résztvevők között viszont jó hangulat uralkodott. Balogh Károly mester vette ugyanis vállára a csapatot és belőle mindig jó hangulat árad. Nézzük a történéseket. 

 

megny

Lucza Dávid - Young Cadet LC +47 kg
A hétvégi versenyen Dávid volt az első versenyző egyesületünkből, aki tatmira lépett. Balszerencséjére egy nála másfél fejjel magasabb, jóval hosszabb végtagokkal rendelkező ellenfelet fogott ki. Az első menetben az ellenfél ki tudta használni ezt az előnyt, távolról pontozva többször is kisebb előnyt épített ki. Dávid ezt az előnyt az ellenfelet többször megsorozva, tudta csak csökkenteni.
A második menetet 3-0 hátrányból kezdtük, de nagyjából a menet felére sikerült Dávidot ráküldeni az ellenfélre. Ez részben az ellenfél fáradtságának volt köszönhető, részben Dávid is elhitte magáról, hogy nyerhet. Dávid többször lerohanta, testre megsorozta a srácot, így a meccs vége előtt 10 másodperccel 1-1-1 volt az állás. Az utolsó másodpercekben egy adok-kapok alakult ki a fiúk között, itt az ellenfél szerencsésen eltalálta Dávidot, így végül 2-1 arányban győzött. Később a fiú a döntőt simán hozta 3-0-ra, így mondhatjuk, hogy egy szerencsésebb sorsolással könnyen más lehetett volna a helyezés. Dávidnak ezen a versenyen egy nehéz ellenfél ellen sikerült szépen helyt állnia.


L dávjpg

Kónya Gabriella - Veterán PF - +65 kg
Gabi egy régi, jól ismert ellenfelével mérkőzött. Az első menet elején még sikerült az ellenfelet megállítania fogadó rúgással, később ez már többször nem jött be. A menet végére az ellenfél 6 pont előnyre tett szert. A második menetben Gabinak többször bejöttek a megindulásai leindulta az ellenfelet, így a mérkőzés végére 3 pontra tudta csökkenteni a hátrányát.  Itt is többször igaz volt, mint Mattersburgban, hogy aki indul, azé a pont
Gabival utólag átbeszéltük a meccset, valahogy most nem jöttek elő nála a begyakorolt kombinációk, nem sikerült váltania.


Gab

Kiss Bálint - Old Cadet LC - 63 kg
Valamennyi emberünk közül Bálint kapta magához képest a legnehezebb ellenfelet. Ahogy Dávidnál is volt, szintén jóval magasabb, ráadásul sokkal rutinosabb ellenféllel került szembe, aki távolról pontozott, már-már PF-osan lightozott. Sajnos az első menetben egy fejrúgásba is sikerült belenézni, ami bár durva nem volt, de fejben visszavetette Bálintot.
Bálint támadásai elől az ellenfél többször eltáncolt, néhány alkalommal sikerült csak testre megsorozni.  A győzelemhez ezúttal ez kevés volt így az ellenfél megérdemelten 3-0 arányban nyert.
 Bál

Tóth-Sebes Péter Csanád - Junior LC - 69 kg
Csanád most debütált a "nagyok" között, immár nem beginner kategóriában. Csanád, ahogy eddig is többször, hosszú sorozatokkal, közelről igyekezett az ellenfelet legyűrni, ez most nem jött be. Az ellenfél fel tudta venni a kesztyűt, nem sikerült ezzel megtörni, neki is feküdt ez a verekedő stílus. Az akciókat lábbal befejezni nem sikerült, mert többnyire a bíró szedte szét a versenyzőket. Az első 40 másodpercben mindkét srác begyűjtött egy warningot, majd egy -1 pontot túl erős technikáért. Távolról pontozni próbált Csanád, de ezt az ellenfél tudta hárítani. Az adok-kapokból hol Csanád, hol az ellenfél került ki jobban, így az első menet végén minimális (2-1-0) hátrányban voltunk. A meccs képe a második menetre sem változott jelentősen, a ellenfél a menet elején néhány tiszta találat után kicsit passzívabb lett, Csanádot ráküldtük a fiúra, a menet vége felé sikerült is egyszer kiszorítania a pástról, de ez kevés volt a győzelemhez.Egy kemény, nyers meccsen most alul maradt.

Csan

Hajrá Hunyadi!

Balogh Károly