Intersport Kupa

megnyjpg

Február 15-én szombaton csapatunk Budaörsre utazott, hogy részt vegyen az Intersport kupán, ahová 14 csapatnak, 130 nevezése érkezett.

Azonnal látszott, milyen komolyan veszik a felkészülést a bírók …

bíró

felk renamed

és a versenyzők egyaránt. 😊

bo.ma

Buttyán Botond point-fighting szabályrendszerben mérette meg tudását. Szerencsétlenségünkre a szintén Hunyadis Balogh Marcell volt a partnere. Szoros mérkőzést vívtak. Botond a talajon való mozgásával, míg Marcell pedig köríves rúgásaival hívta fel tudására a figyelmet. Botond két ponttal elhúzott, de Marci sikeresen űzte ki őt a tatamiról, így 1 pontra csökkent a különbség és ez végig megmaradt közöttük. Az elejétől a végéig izgalmas csatát végül Botond nyerte, de mindkét küzdő elismerést érdemel.

be

Buttyán Bence került sorra, szintén point-fightban. Ellenfele egy ügyes mogyoródi fú volt. Jól mozgott, gyors volt, de mindez nem volt mérhető Bence tudásához. Végig uralta a mérkőzést és egy pillanatig sem hagyott esélyt a másiknak. Amikor felemelték a kezét, akkor 10:0-t mutatott az eredményjelző tábla.

bo

Déri Boldizsár az első pillanatokban még nem volt biztos önmagában, de ahogy zajlott a mérkőzés, úgy nőtt az önbizalma. Ezt a mérkőzés végi pontszám is igazolta. Hunyadi-Budaörs, 13:3, tehát technikai KO-val győzedelmeskedett.

 arikan 2

Következtek a light-contacban versenyzők, először is Koncz Arikán egy szigetszentmiklósi versenyzővel. A küzdőtárs Szigetszentmiklósról érkezett és egy súlycsoporttal több volt, mint a Hunyadis versenyző. Ennek megfelelően, határozottan kezdett és támadásaival érvényesíteni akarta előnyét. Arikánnak kellett kis idő, mire magára talált, de utána érvényesítette akaratát és sorozattámadásaival megtörte ellenfelét. A végén már csak azért drukkoltunk, mekkora különbséget harcol ki Arikán. Magabiztos győzelem volt.

Buttyán Bence ezútal a folyamatos küzdelemben lépett ismét tatamira két szigetszentmiklósi fiúval. Közülük is az első sokat támadott, de rendre kapta a tiszta pofonokat. Akár megindult, akár védekezett, rajta csattantak a rúgások. Elromlott ugyan az egyik bíró pontozó eszköze, így kisebb lett a különbség, de ez csak a gépen volt így, a valóságban tiszta győzelem volt. A második ellenfél nagyon kemény volt. Erős ütései azonban rendre a levegőbe hasítottak csak bele. Bence 2-3 pontos, sikeres első menetet produkált. Utána azonban elszabadult a pokol. Az ellenfél kontrollálatlan rúgásaival ugyan nem érte el Bencét, de egy figyelmeztetést sem kapott érte. A mérkőzés végére megfordult az eredmény és kicsivel alul maradtunk, aminek egyértelmű oka a sokadik mérkőzés okozta fizikai fáradtság volt. Az ezüst azonban itt is szépen csillogott.

karo

Jámbor Karolina kicsit bizonytalanul kezdett a 10 kilóval nehezebb Kyokushinkai-os ellenfelével. Erősségét, a gyors kéztechnikákat nem érvényesítette. Ellenfele csak oldalsó rúgásaira alapozott és eleinte ez be is jött neki. A második menet azonban másként indult. Karolina pillanat alatt „rápörgött” és menekülésre késztette harcostársát. Ennek hatására azonban befulladt és e miatt nem sokáig bírta a tempót és újra a kezdetek érvényesültek. Alul maradt, de a tanulságot levontuk. Legközelebb ott lesz nála a befúvó készüléke.

levi

Végül László Levente következett. Egy Százhalombattáról jött, nagyon magas fiúval kezdett, aki pontozó stílussal kezdett és szerzett előnyt. Óriási méreteit a megnyitó fotó bal oldalán láthatjátok. Levi azonban taktikát változtatott és „le sem jött” ellenfeléről, végig hajszolta. Erre már nem volt ellenszer és szép győzelem lett a vége. A második ellenfél még nehezebb volt. Jó technikával és megfelelő gyorsasággal bírt. Levi határozottan kezdett, de végül az ellenfél tudta jobban érvényesíteni akaratát. Büszkék vagyunk azonban a szép ezüstéremre. (Sz.Z.)

Hunyadi Se mátyásföldi csoportjából 5 fő vett részt a hétvégi Intersport kupán.

bo.ma

Elsőnek Balog Marcell lépett tatamira a csoportból, ellenfele szintén az egyesületünk sportolója Buttyán Botond volt. Szép sportszerű, és fej-fej melletti küzdelmet láthattunk a Hunyadis versenyzőktől, mai megmérettetésen Botond bizonyult jobbnak. Boti súlycsoportjában, I. míg Marci II. helyezést ért el.

fa

Fóthi Attila point fighting súlycsoportjában sajnos nem volt ellenfele, így súlycsoport összevonás eredményeképpen egy bemutató küzdelmet játszhatott idősebb korcsoportú ellenfelével. Attila bátran helytállt, második helyezést ért el a csepeli versenyző mögött. Hasonlóképpen a korcsoportban Light Contact szabályrendszerben sem volt elég küzdőpár, ezért Attilának lehetősége adódott, hogy kipróbálja magát másik szabályrendszerben is. Ati, nagyon magabiztosan kezdett, szépen osztogatta bajnai ellenfelének a pontokat, így meggyőző fölénnyel vezetett a mérkőzés nagy részében, majd ellenfele stratégiát váltott, amivel Ati nehezen tudott mit kezdeni. Végül Ati nagy szíve felülkerekedett és az utolsó másodpercekben sikerült megfordítania a mérkőzést, ami az I. helyezést jelentette számára.

nadin

Domokos Nadin újoncként mutatkozott be a versenyzők mezőnyében, ennek ellenére kőbányai kyokushinkai-s ellenfelét magabiztosan legyőzte. A döntőben egy tapasztalt mogyoródi versenyzővel találkozott, így a II. helyezést szerezte meg.

Másik újoncunk Bardócz Attila volt, aki ugyancsak egy kyokushinkai-s sportolóval kezdett, aki most jobbnak bizonyult Attilánál, aki így a II. helyezést érte el.

domi

Domonkos Dominik következett, aki újonc a korcsoportjában. A mérkőzés állásának megfordításában több erőfeszítést is tett Dominik, bátran felvette a harcot esztergomi ellenfelével, aki most jobbnak bizonyult. Versenyről-versenyre érzékelhető, hogy egyre jobban "nő bele" a korcsoportjában. A III. helyezést sikerült megszereznie. (G.L.)

A turai csoportból tegnap két versenyző indult az Intersport kupán.

hs

Henczler Sára: Sárinak sajnos a tegnapi versenyen egyetlen ellenfele sem jött el, így "csak" egy barátságos mérkőzést vívhatott egy 14 éves bajnai lány ellen.
Sári eddigi legjobb versenyformáját nyújtotta, szépen mozgott el az ellenfél támadásai elől és rövid időn belül 2-0-ás vezetésre tett szert.
A menetek végére Sári elfáradt mind fejben, mind fizikailag, így a sokkal rutinosabb ellenfél meg tudta fordítani a meccset és győzelmet aratott.
össz

Henczler Tamás: Tamás első meccsét egy kabai versenyző ellen vívta. Az ellenfél megindulásai a meccs elején nem tudta hárítani, így a kabai srác 3-0-s előnyt szerzett.
Ez után hiába sikerült többször is hasba rúgnia ellenfelét, a mérkőzés végén 5-3 arányban alul maradt.  
Tamás második ellenfele egy bajnai fiú volt, aki az első menetben láb-kéz kombinációkkal elhúzott Tamástól. A menet végén Tamásnak sikerült fejbe rúgnia ellenfelét és kiegyenlített.
A második menetben a bajnai fiú volt eredményesebb, így minimális különbséggel nyerni tudott.

Úgy gondolom, hogy a mutatott küzdelmek alapján egyik versenyzőnek sincs oka a szégyenkezésre, mindketten szép meccseket játszottak.

A verseny szervezőinek érdeme, hogy egy nagyon barátságos hangulatú, de színvonalas versenyen vehettünk részt. Köszönet érte! (B.K.)

A végeredmény: 5 arany, 4 ezüst és két bronzérem. 

Hajrá Hunyadi!