Slovak Open

megny

A három Hunyadis versenyzőnek 12 országból érkezett kickboxolóval kellett szembenéznie. Annál is inább, szépen csillogott a megszerzett aranyérem.

2020. 02. 22. hajnali 3,30, indulunk Pozsonyba. A résztvevők Gruber András, Buttyán Bence és Déri Boldizsár. Farkas Gyurinak sajnos lesérült az egyetlen ellenfele, így ő nem tudott indulni fullban. A korai indulás látszik az érkezésnél is, mert elsőnek érkezünk a stadionba. A mérlegelésnél ezúttal minden rendben volt, odafigyeltek a versenyzők a súlyukra. Kis várakozás és indul a verseny.

ben1

Elsőnek Buttyán Bence a felnőtt point-fightingban. Ellenfele a Ninja Akadémiéról egy Szlovák fiú. A rendezők még nem voltak a helyzet magaslatán, mert a kijelzőn senki nem tudta beállítani a 2X2 percet. A megoldás, 2X1,5 percet játszottak. A pontok bevitele sem ment akadály mentesen, mert többször 2-t tápláltak be az egy helyett. A „szerencse”, hogy a bírók hasonultak a helyzethez, mert az kapta a pontot, aki indult. Ha elérte, ha nem. Így Bence kontrás stílusa nem tudott érvényesülni, kikapott.

ben2

Light contacban egy Cseh versenyző lépett a tatamira Bencével szemben. Tudtuk előre, hogy itt elengedik az erőt, de azért erre mi sem számítottunk. Rendre dörrentek az ütések, rúgások, míg végül egy nagy fordulásos oldalsó rúgással padlóra küldték Bencét. A teljesen kontrollálatlan rúgásért még csak figyelmeztetést sem kapott a Cseh fiú. Mivel az ellenfél ki akarta használni előnyét, ezért rendre ugyanoda ütött és rúgott. Megbeszéltük, ezt nem hagyjuk „szótlanul”, így Bence is begyújtotta a rakétákat, amik szintén keményen csapódtak be Beres Lukas fején és testén. Természetesen már az első után figyelmeztetést kapott. Az egyetlen elégtétel, hogy a Cseh is a padlóra került.

rúg renamed

Utána Déri Boldizsár következett, szintén a felnőtt point-fightingban. Elsőre egy Szlovák volt az ellenfél. Boldizsár azonnal diktálta a lendületet, villámgyors talajmunkájára és támadásaira nem volt ellenszere az ellenfélnek, így a mérkőzés végén 9:6-os győzelemnek örülhettünk.

dob

A döntőben a Dán Király Team-s, Jens Brinck áll a tatami másik oldalán. Ő már megnyerte a 89-kg-os súlykategóriát. Boldizsár idegesen kezdett, így eleinte hagyta, hogy a másik induljon. Azonnal két pontos különbség alakult ki. Miután eljutottak Boldizsár fülébe a segítő hangok, így a menet végére 3:3-as döntetlen volt az állás. A második menet ismét rosszul indult. Látszik, hogy Boldizsár jó úton jár a fejlődésben, de még hosszú vezet út addig. A szünetben történt fejmosás azonban hamar jó útra térítette és elkezdte használni egyik legeredményesebb fegyverét, a lábát. Azonnal jöttek a pontok. Két gyönyörűen kivitelezett fej-rúgás segített ebben (az egyik fentebb a képen). Ettől még a kéz kontrák is könnyebben beértek, így a végén 10:8 a javunkra, Boldizsár nyert!

and

Gruber András felnőtt -84 kg-ban indult. Elsőre kifogta a súlycsoport későbbi Ukrán győztesét. Ennek ellenére nagyon szépen kezdett. Leindulta ellenfelét egy, a képen is látható, csattanós kézhát ütéssel. A villámgyors ellenfél azonban növelni tudta előnyét és ugyan volt még egy szép András kontra rúgás, de a végeredmény 8:2 lett a másik javára. Szép helytállás volt.

Hajrá Hunyadi!