Diákolimpia 2020.

2020. 03. 07. Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, 500 nevezés. Az adatok magukért beszélnek. Egy városi sportcsarnokban mindig megtiszteltetés játszani, a hatást pedig csak fokozta a polgármester, helyettese, megyei sportvezetők, szövetségünk elnöke és megannyi kickbox nagyság jelenléte. A megnyitók után kezdődtek meg a küzdelmek.

csarn

csap2

A mátyásföldi csoport kezdő versenyzői először méretették meg magukat ezen az országos szintű rangos versenyen. Elsőnek Domonkos Dominik lépett tatamira. Sajnos a külső körülmények nem voltak ideálisak Dominik számára, izgalmán nehezen tudott továbblépni, így ellenfelét találták eredményesebbnek a mérkőzés során. Domonkos Nadin  csepeli ellenfelén nehezen talált pontot, ugyan egy szép fejrúgással csökkentette pontbéli hátrányát, de sajnos 1 pontos különbséggel alulmaradt.

Bardócz  Attila, is egy csepeli versenyzővel,kezdett. Okos higgadt játéka, egyenlőre még  nem volt elég ellenfele legyőzéséhez.
Balog Marcell  szentgotthardi ellenfelével szemben szépen nyitott, és vezetett a mérkőzés elsö szakaszában, majd 4 pontos különbséget szedett össze az ellenfelétől az utolsó menet utolsó fél percében. Innen bravúros módon fordított, és döntetlenre felhozta a mérkőzést. A hosszabbításban sajnos ellenfelének sikerült több pontot elérnie.
Fóthi Attila határozott, esetenként kezdeményező fellépése 5 pontot eredményezett, de ellenfele ennél több pontot gyűjtött, így nem jutott tovább a mérkőzésen.

G. L.

plakát

ben k

Először Buttyán Bence lépett tatamira. Első ellenfele egy ügyes … fiú volt, aki nem tudta felvenni a tempót Bence gyorsaságával. Olyan sebességgel indult meg a Hunyadis fiú, amit nem tudott követni az ellenfél: 8:2 Bencének. A következő egy csepeli versenyző, aki méltán akar a jelenlegi bajnok Bálint Martin helyébe lépni. Szoros mérkőzésen, de legyőzte Bencét, így itt egy bronzérmet szereztünk.

ben dob

Light contacban hasonló események zajlottak, csak úgy 10 órával később. A hosszú kényszerpihenő nem hatott negatívan Bencére. Első ellenfele, egyértelmű különbséggel, vesztesként hagyhatta el a küzdőteret, mivel Bence okosan, hol pontozva, hol rápörögve gyűjtötte a pontokat, s végül magabiztos különbséggel vehette le kesztyűjét. Jöhetett a világbajnok. Meglepetésre, nem túl nagy különbséggel ért véget a küzdelem a bajnok javára. Szép helytállás, és nem  mellesleg ebben a kategóriában is egy bronzérem.

bold

Déri Boldizsárnak a tavalyi válogatott jutott, akivel már tavaly is meggyűlt a baja. Érdekes, kellemetlen stílusa van a szombathelyi fiúnak. Most is hasonlóképpen küzdött. Boldizsár derekasan harcolt, de nem sikerült a visszavágás. A megoldás azonban megszületett és biztos vagyok abban, hogy az országos bajnokságra be is bizonyítja nekünk, ő a jobb.

bot

Buttyán Botond point fightingban, egy Debreceni Team-es fiúval mérte össze tudását. Az ellenfél sokat használta a lábát, nehéz helyzetbe hozva ezzel Botondot. Ő azonban fantasztikus talajmunkával hatástalanítani tudta a sok rúgást és rendre megelőzte ellenfelét. A végén 8:3-as különbségnek örülhettünk. Utána következett a bajnok, aki egyenlőre nagyobb sebességre tudott kapcsolni, mint a mi fiunk, így itt is egy szép bronzérem született.

ez

Jámbor Karolina kicsit feszülten kezdett. A fő erősségei a pontosan kivitelezett ütések. Most is ez volt a terv lényege, megsorozni és elnyomni az ellenfelet. Eleinte ez sikerült is, de a kondíció nem volt elegendő, így a fellépő fáradtság visszafogta a lendületet, végül meg is hiúsította a reményeket. Majd legközelebb.

ari k

Végül Koncz Arikán következett. Elsőként a Debreceniek versenyzője állt ki ellene. Egy kemény, jó felépítésű lány állt szemben a Hunyadi lánnyal. Az eddigiekhez hasonlóan kicsit idegesen kezdődött a mérkőzés. Aztán, egy-két pofon után Arikán begyújtotta a rakétákat és Hurrikán becenevéhez méltóan egész egyszerűen felőrölte ellenfelét. Három meneten keresztül osztotta a rúgásokat és pofonokat, amivel nem tudott mit kezdeni az ellenfél, így Arikán kezét emelte a magasba a bíró.

ari dob

Utána jött a bajnok. Láttuk, ez keményebb falat lesz. Itt is kissé visszafogottan kezdett Arikán. Egy-két pofon ide-oda, majd egy nagy fordulásos rúgással támadott az ellenfél. Arikán ügyesen elmozgott előle, így az a levegőbe hasított, amitől elvesztette a veresegyházi lány az egyensúlyát és megrándult az amúgy is sérült térde. Nem tudta folytatni a mérkőzést, így Arikán megnyerte a döntőt és aranyérmet szerzett. Gratulálunk neki, szép eredmény!

Hajrá Hunyadi!